Presa americana exploreaza foarte serios intr-o serie de articole o problema care la noi ar parea pur si simplu amuzanta: masinile hibrid, mai putin poluante si mai economice, nu scot sunetul limuzinelor actuale, astfel ca pietonii nu le pot auzi ca sa se fereasca din calea soferilor neatenti.

Stirea aparuta in Marcury News, sursa de informare pentru Silicon Valley, este comentata si pe Autoblog, cel mai mare blog auto din lume si pe alte site-uri, precum Pioneer Press sau Montgomery Adviser. Zgomotul motorul este in special relevant pentru cei cu probleme de vedere si chiar pentru cainii care ii insotesc pe acestia.

Mai nou, sunt in acelasi pericol cei care vorbesc mult la telefon, cei care asculta muzica sau radio in casti, cei care se joaca pe console mobile in timp ce merg pe strada. Care cu siguranta ar auzi un Trabant care se apropie in viteza de ei. Cel mai popular model de hibrid, Toyota Prius, este deja personaj de bancuri, pentru multi americani povestesc cu mandrie ca erau sa fie calcati de o masina pe care nu au auzit-o deloc. Deja se aud voci care cer foarte serios ca masinile sa fie dotate cu semnale acustice si luminoase, asa cum se intampla in cazul autoturismelor normale care dau cu spatele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *