404 Not Found


nginx
Ion Țiriac vrea să devină patron la Dinamo București cu Mircea Lucescu antrenor și șef de proiect! Anunțul miliardarului: „M-aș băga cu el” – Sporting News

Ion Țiriac a vorbit despre posibilitatea de a o prelua pe Dinamo București. Omul de afaceri a divulgat singura variantă care l-ar tenta să investească în fotbal, domeniu la care a mărturisit că nu este avizat: Mircea Lucescu să fie antrenor și coordonator al întregului proiect.

Dinamo este într-o situația drastică. La primul sezon la revenirea în Superliga, „câinii” ocupă penultimul loc în clasament, cu doar 16 puncte acumulate în doar 22 de meciuri.

În toată această tevatură de a se salva de la retrogradare, speranțele dinamoviștilor se leagă de Mircea Lucescu, liber de contract după ce și-a încheiat aventura la Dinamo Kiev. Iar ultima declarație a lui Ion Țiriac îl face pe „Il Luce” cu un pas mai aproape de clubul la care s-a format și pe care l-a antrenat în trecut.

Fostul tenismen a afirmat că ar fi dispus să invească la Dinamo doar alături de Mircea Lucescu, pe care îl consideră omul potrivit de a coordona și conduce un proiect în fotbalul românesc. Mai mult, chiar i-a lansat o invitație publică tehnicianului, precizând că așteaptă un simplu imbold.

„Ieri am avut un prânz cu un prieten, vreo două ore, care ştie mai mult fotbal. L-am întrebat: «De ce?». Şi el mi-a spus cam despre ce e vorba. Dacă mâine dimineaţă, Mircea Lucescu, la vârsta pe care o are, ar spune să facem o echipă care să se numească Dinamo Braşov, sau altfel, pentru că Dinamo Bucureşti este deja, dar un Dinamo… la aia m-aş băga cu nenea Mircea Lucescu.

Cu toate că sunt lucuri pe care nu le înţeleg în fotbal. Nu înţeleg cum ai un regulament în care 13 din 23 de jucători pot fi străini. Păi românii mei unde mai joacă? Aş face reguli drastice să-i ajute pe tinerii aceştia de aici să sară treapta de la Divizia I, până la una regulară.

În Europa sunt cinci sporturi. E fotbal pe primul loc, fotbal pe doi, fotbal pe trei, fotbal pe patru şi după vine tenisul. Noi în fotbal suntem astăzi cum suntem, foarte în urmă… Să vedem cum facem mai bine”, a declarat Ion Ţiriac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *