Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist român, a murit, în această dimineață, la Spitalul Elias din Capitală. Tragedie fără margini în sportul românesc!

Ivan Patzaichin a murit. Sportul românesc este în doliu

A murit canoistul Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, mondial şi european. Anunțul a fost făcut de familie și prieteni pe rețelele de socializare.

Născut în anul 1949, sportivul român Patzaichin avea în palmares 4 medalii de aur și 3 de argint la Jocurile Olimpice. În prezent, aceasta era antrenorul lotului național de caiac canoe.

Din păcate, Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, s-a stins din viață pe un pat de spital. Din primele informații, campionul ar fi murit de boala secolului (n.r. – cancer) în această dimineață, la Spitalul Elias. Acesta era internat de aproximativ 3 luni în spital, în urma unui diagnostic crunt: cancer pulmonar. Starea sa de sănătate s-a agravat în ultima perioadă. Canoistul a câştigat 7 medalii la cele 5 Jocuri Olimpice la care a participat de-a lungul carierei sale sportive.

Vestea tristă a fost făcută pe rețelele de socializare, apoi preluată de mass-media.

„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce. Familia”, este scris pe pagina oficială a marelui sportiv român.

„Ivan Patzaichin, 71, cel mai mare sportiv roman din istorie, nu mai este. S-a stins, discret, de boala secolului in aceasta dimineata, la Spitalul Elias. Dumnezeu sa il odihneasca. Voi reveni.”, a precizat jurnalistul TVR 1, Dorin Chiotea.

Curg mesaje de condoleanțe în mediul online

Vestea tristă că Ivan Patzaichin nu mai e în viață a șocat România. Curg mesajele de condoleanțe din partea fanilor pe pagina de Facebook a celebrului canoist.

„Of Doamne! Nu-mi vine sa cred! O legenda, un om cu caracter! Drum lin Ivan Patzaichin!”, este un alt mesaj postat în social media de admiratorii legendei sportive.

„Condoleanțe familiei! Condoleanțe! Un mare sportiv, un caracter frumos, modestia îl caracteriza! Dumnezeu sa l primească în Împărăția Lui!”, a completat o fană în dreptul anunțului-șoc că Ivan Patzaichin a încetat din viață, duminică dimineață, la Spitalul Elias din București.
Marele canoist Ivan Patzaichin s-a născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, comuna Crişan, în judeţul Tulcea. Acesta a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint.

COSR, mesaj emoționant în memoria lui Ivan Patzaichin

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a confirmat vestea tristă cu un mesaj pe reţelele de socializare.

„E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre!

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!”, au scris cei de la COSR pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *