“Manchester United este încântat să confirme că a ajuns la un acord cu Juventus pentru transferul lui Cristiano Ronaldo”, se arată în anunțul făcut de clubul britanic, care este însoțit de poze de la începutul anilor 2000, când Ronaldo a jucat timp de șase sezoane pe Old Trafford.

Presa britanică vorbește despre negocieri furibunde, în ultimele 48 de ore, între United și Juventus, pe de o parte și Manchester City, de cealaltă parte, care a încercat până în ultima clipă să obțină transferul fotbalistului portughez.

Se așteaptă ca Ronaldo să semneze un acord de doi ani, sub rezerva acordării vizei și a aprobării medicale, United fiind de acord să plătească inițial 20 de milioane de euro clubului italian cu care Ronaldo mai are contract încă un an, plus bonusuri de până la 3 milioane de euro.

The Guardian notează că Manchester City părea până azi dimineață cea mai probabilă destinație pentru Ronaldo, dar s-a retras de la negocieri în jurul prânzului. Ulterior a reieșit că agentul lui Ronaldo purtase în paralel discuții și cu United, iar câteva ore mai târziu a venit confirmarea acordului cu Juventus.

Câștigător de cinci ori al Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo, 36 de ani, a jucat inițial la Sporting Lisabona, de unde a fost preluat de Manchester United. În 2009 a fost cumpărat de Real Madrid cu 80 de milioane de lire sterline, o sumă record la vremea respectivă. În 2018 a fost cumpărat de Juventus Torino pentru 100 de milioane de euro și bonusuri de până la 12 milioane de euro, de asemenea o sumă record, dar pentru un fotbalist cu vârsta de peste 30 de ani.

Cristiano Ronaldo a câștigat de cinci ori finala Champions League, de patru ori cu Real Madrid și o singură dată cu Manchester United.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *