Un cort bun te va proteja in timpul somnului de ploaie si ninsoare insa nu este suficient pentru a obtine un somn linistit si odihnitor, aspect care a constituit o provocare multi ani.

Un sac de dormit iti va oferi un somn cald, dar acele pietricele deranjante de sub cort par intotdeauna sa gaseasca o modalitate de a patrunde sub spate si de a te jena, nelasandu-te sa te odihnesti cum trebuie toata noaptea.

Solutia la aceasta problema care a sacait omenirea din vremurile cand omul dormea in pesteri a sosit in sfarsit, sub forma patului de campanie.

Un pat portabil si usor iti va veni in ajutor atunci cand un pat mare de interior nu o va putea face. Paturile de campanie sunt in general folosite de armata si de catre organizatiile guvernamentale dar asta nu inseamna ca tu nu il poti utiliza intrucat are multiple intrebuintari.

In calatorii, acasa, in camerele de oaspeti, in punctele de prim ajutor, la munte, la mare, un pat de campanie este mai mult decat un simplu pat. Este un sprijin in situatii de necesitate si un mijloc de odihna si relaxare pentru iubitorii de calatorii.

In general, patul de campanie are un cadru metalic sau de lemn si este imbracat in panza sau nailon. Este pliabil, ceea ce-l face usor de transportat, dimensiunile lui reducandu-se astfel la cativa centimetri.

In prezent, rama metalica a inlocuit cadrul din lemn, ceea ce iarasi a constituit un plus din punct de vedere al transportului, patul devenind acum mult mai usor.

Poti achizitiona paturi de campanie accesand: link-ul acesta

Dimensiunile paturilor de campanie sunt generoase, aprox. 2 m lungime si 70 cm latime, permitand sa se odihneasca atat adulti cat si copii. Stabilitatea se datoreaza formei picioarelor. Acestea sunt groase si se pliaza in X, fapt care nu va permite rasturnarea in timpul somnului.

De asemenea, o parte din modele sunt prevazute cu protectii cauciucate pentru picioare care sporesc rezistenta la uzura, impiedica alunecarea si previn posibilele zgarieturi inestetice aparute pe suprafata pe care patul se desfasoara in cazul in care acesta este extins in interiorul casei.

Inaltimea fata de sol nu este una mare, insa difera de la model la model fiind cuprinsa intre 20 – 40 cm. In aceste conditii vei beneficia de un somn linistit si fara dureri de spate, pe o suprafata confortabila, amplasata fie in aer liber fie in interior.

Pentru durabilitate este bine ca patul de campanie sa fie depozitat in conditii optime, in husa pentru transport de care vine insotit. Inainte de a-l strange, sterge-i picioarele cu o carpa curata.

Poti achizitiona paturi de campanie accesand: link-ul acesta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *