Un alt produs de care sunt foarte multumit si pe care l-am achizitionat de la eMAG a fost routerul wireless ASUS WL-520GC . Initial am cumparat unul pentru caminul unde locuiesc pentru a construi un “hotspot” la Liceul de Informatica.

Am ales modelul dupa indemnul administratorului de retea si pot spune ca este alegerea perfecta. Semnal foarte bun, usor de configurat, posibilitate de interconectare a 2 routere (WDS daca nu ma insel), si astfel se dubleaza aria de acoperire a WiFi-ului.

Este perfect acest sistem daca vrei sa ai internet de ex in gradina pe un sezlong si sa iti acopere toata ograda. Ba a trebuit sa imi securizez putin reteaua pentru ca o agseam si de vis-a-vis din apartamentul unui prieten o_O .

Routerul cunoste multe protocoale de securitate Wep 128 (encriptare pe 128 biti) wep 256 (si pe 256 parca), WPA (cu WPA PSK cu TKIP sau AES – care sunt incredibil, daca nu imposibil de spart). Majoritatea placilor de retea wireless (interne sau externe) recunosc protocolul de WPA deci este perfect 🙂

Este foarte comod sa iti transformi casa in hotspot. Nu te mai impiedici de un cablu de retea plus ca ai mobilitate totala in apartament si in afara lui. Un router wireless cred ca va fi in urmatorul an un “must-have” in orice casa echipata cu PC si/sau laptop. Merita 2 milioane.

Produsul il gasesti pe site la eMAG aici> Router wireless Asus WL-520GC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *