Cel mai inalt om din lume, chinezul Bao Xishun, a salvat de la moarte doi delfini, carora a reusit sa le extraga din stomac niste bucati din plastic inghitite accidental, gratie mainilor sale neobisnuit de lungi.

Bao, care masoara 2,36 m, a fost chemat in ajutor de responsabilii delfinariului din Liaoning, disperati ca starea delfinilor se inrautatea zi dupa zi, iar medicii nu gaseau nicio metoda pentru a extrage corpurile straine din stomacul animalelor. Chiar daca ar fi avut instrumente suficient de lungi, medicii nu le-ar fi putut folosi, existand riscul producerii unor leziuni.

Totodata, medicii au incercat sa extraga manual bucatile de plastic, insa au constatat ca au bratele prea scurte pentru aceasta neobisnuita interventie.

Ingrijitorii au imobilizat falcile delfinilor cu prosoape, pentru ca acestia sa nu-l muste pe Bao. Chinezul si-a varat bratul, pe rand, in stomacul fiecarui delfin si a tras afara bucatile din plastic.

Fost cioban, Xishun a devenit celebru dupa ce, in 2005, a fost proclamat cel mai inalt om din lume. Chinezul spune ca s-a dezvoltat normal pana la varsta de 16 ani, cand a inceput sa creasca rapid, ajungand dupa sapte ani la inaltimea sa actuala.

In varsta de 55 de ani, Bao duce o viata foarte retrasa in orasul Chifeng, petrecandu-si vremea cu lungi plimbari sau jocuri de carti cu vecinii. Mai mult, daca in urma cu un an se plangea de singuratate, intre timp se pare ca si-a gasit o prietena cu care spera sa se casatoreasca.

Sursa: evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *