Mai multe celebritati latino printre care castigatorul Premiului Nobel Gabriel Garcia Marquez, cantareata Shakira, Ruben Blades si Diego Torres si-au unit eforturile in derularea mai multor concerte live ce au ca scop starngerea de bani pentru copiii saraci America Latina.

Acestia isi propuna sa desfasoare o serie de 5 concerte in orase ca Buenos Aires si Los Angeles, show-uri ce se vor derula pe parcursul anului 2007, relateaza site-ul abc.com

Shakira, sprijinita de personalitati din lumea divertismentului si finantelor, a anuntat in cadrul lansarii organizatia “Latin America Solidarity Action Foundation” (ALAS) ca trebuie sa isi joace rolul in lupta pe care majoritatea fundatiilor din America Latina o poarta impotriva saraciei din aceste tari.

“Toti trebuie sa luptam pentru a diminua inegalitatea dintre oameni”. a declarat Shakira, fondatoarea asociatiei Pies Descalzos din Columbia, o alta organizatie ce vine in sprijinul copiilor victime ale violentei.

Laureatul premiului Nobel, Garcia Marquez, a precizat ca America Latina are niste statistici devastatoare””, amintind ca 350.000 de copii cu varste sub 5 ani mor, anual, din cauza saraciei, iar 40 de milioane de minori lucreaza pe strazi.

Directorul fundatiei, la baza careia au stat ideile Shakirei, va fi cantaretul spaniol Miguel Bose. Unul dintre programele asociatiei va furniza servicii de sanatate si asistenta nutritionala femeilor insarcinate si copiilor cu varste sub 2 ani, in timp ce un al doilea program se va ocupa de scolarizarea copiilor exploatati si a celor fara locuinta.

Printre alti cantareti care sprijina aceste eforturi se numara Blades, Juanes, Ricky Martin, grupul de rock Mana, Aleks Syntek, David Bisbal si Alejandro Sanz.

HotNews.ro, C. Marin, 14 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *