Si piratii gresesc

Johnny Depp a dat din nou lovitura. Dupa prima parte din Piratii din Caraibe, toti cinefilii au asteptat cu sufletul la gura continuarea filmului. Aceasta a venit sub forma productiei: Cufarul omului mort. Desi criticii nu au primit cu entuziasm noua realizare a regizorului Gore Verbinski, filmul a avut deja succesul scontat la box-office-ul american.

De la sfarsitul lunii august, Piratii din Caraibe partea a 2-a poate fi vizionat si in Romania. Asa ca, fanii, sau mai ales fanele lui Johnny Depp, pot spera sa mai petreaca mai bine de o ora in compania simpaticului pirat Jack Sparrow. Si, apropo de fane, trebuie spus ca in State 57% din audienta a fost de genul feminin.

Mai mult, sondajele au aratat ca 91% din spectatori au acordat filmului o nota mare. Asta demonstreaza inca o data ca parerile specialistilor nu seamana neaparat cu gusturile publicului.

Si pentru ca vorbim de critica filmului, amintim o parte din greselile semnalate de cei care au vizionat aceasta productie, pe Moviemistakes.com. La cata atentie ar fi nevoie pentru a descoperi unele greseli, e clar ca observatiile apartin chiar fanilor.

Daca revedeti acest film pentru a doua sau a treia oara si nu mai sunteti furati de desfasurarea actiunii, poate le veti sesiza si dumneavoastra.

Greseala no 1

De cateva ori, in ambele filme “Piratii din Caraibe”, se spune ca Jack Sparrow a trecut prin Singapore. Numai ca insula-tara a fost botezata de-abia la inceputul secolului al XIX-lea de catre Sir Stamford Raffles. Mai exact in 1819. Insula era cunoscuta pana atunci de catre navigatori sub numele de Temasak.

Greseala no 2

In timp ce Norrington si Will incep duelul, Jack se indeparteaza si cade gratios intr-un mormant deschis. Dupa care il vedem intr-un cadru pe Jack in mormant. Daca va uitati cu atentie puteti observa pe unul din peretii murdari din stanga lui urma unui adidas sau tenis. Incaltaminte greu de gasit in acea perioada…

Greseala no 3

Scena de la Tia Dalma. In sticla ce atarna in spatele capului lui Jack se reflecta doua lumini albe. Probabil de la reflector.

Greseala no 4

Momentul cand guvernatorul Swann si Will se duc sa o vada pe Elizabeth in inchisoare. Will si Elizabeth se tin de maini printre spatiile patratoase ale gratiilor. Mainile lor insa se afla in diferite spatii, in functie de… cadru.

Greseala no 5

Bataia de pe plaja dupa ce a fost descoperit cufarul. Un cadru de sus ne arata trei oameni cu doua umbre fiecare. Explicabil daca punem la socoteala pe langa soare un set de lumini artificiale.

HotNews.ro, Carmen Catana, 01 sep 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published.