Ca urmare a inceperii la data de 19 ianuarie 2006 a procesului de restructurare a Konica Minolta, actiunile companiei au revenit in atentia investitorilor, existand posibilitatea ca in urmatoarele 12 luni, potrivit estimarilor Deutsche Securities valoarea actiunilor sa se aprecieze cu circa 20%, potrivit unui comunicat de presa al companiei.
Dupa ce a inregistrat o scadere a profitului cu 40% in anul fiscal ce s-a incheiat si anticipand o piedere reala de 400 milioane USD, Konica Minolta a decis pe 19 ianurie retragerea de pe piata de foto, reorientandu-se spre celelalte segmente pe care a inregistrat cresteri foarte importante: echipamente de birou multifunctionale monocrom/color si optica profesionala.
Astfel, in ceea ce priveste optica, la nivel mondial aproximativ 90% din DVD-uri folosesc lentile Konica Minolta.
Credit Suisse estimeaza ca indicele ROE al Konica Minolta va depasi valorile competitorilor sai cei mai importanti Ricoh si Canon, a caror valoare maxima estimata la finele anului ar fi de 11,3%, respectiv 13,3%.
“Acest indice, ar putea atinge pragul de 15,02% la finele lui martie 2007”, a declarat Konihiko Kanno, analist al Credit Suisse.
De asemenea, previziunile initiale facute de Deutsche Securities pentru urmatoarele 12 luni vis-à-vis de evolutia actiunilor Konica Minolta au fost revizuite, astfel ca se apreciaza o valoare finala de 1700Yen, fata de 1500 Yen cat se estimase initial, insemand o crestere a valorii actiunilor cu peste 20%.
De la momentul inceperii procesului de restructurare, valoarea actiunilor a crescut cu 11%, numai in data de 24 februarie, ele inregistrand o crestere cu 1%.
In plus, pe ultimul trimestru al anului trecut, vanzarile de echipamente color s-au dublat fata de perioadele precedente si au crescut impresionant fata de celelalte segmente, unde vanzarile au inregistrat cresteri medii de 20-30%, pe aceeasi perioada Konica Minolta inregistrand profit si din vanzarea de imprimante laser.
In Romania, Konica Minolta Business Solutions Romania SRL a fost infiintata pe structurile companiei Minolta Romania, ca urmare a fuziunii dintre Minolta Co. si Konica Corporation initiata in ianuarie 2003 si finalizata in octombrie 2003 prin infiintarea noii companii Konica Minolta Holdings, Inc.
Rezultatele anului 2005, plaseaza Konica Minolta in topul furnizorilor de echipamente de birou din Romania, unde detine pe majoritatea segmentelor de piata unul din primele trei locuri.
HotNews.ro, 06 mar 2006