CE a amendat cu 314,7 milioane euro un cartel al producatorilor de cupru

Comisia Europeana a sanctionat miercuri cu amenda in valoare de 314,7 milioane de euro 30 de companii care au participat la formarea unui cartel al cuprului.

Cele 11 grupuri de care apartin companiile sanctionate sunt Aalberts, IMI, Delta, Advanced Fluid Connections, Legris, Frabo, Mueller, Tomkins, Flowflex, Viegener si Sanha Kaimer.

Intre anii 1988 si 2004, companiile vizate au fixat preturile, reducerile si rabaturile in acord cu mecanismele de coordonare a cresterii preturilor, si-au alocat clientii si au schimbat informatii comerciale importante si confidentiale, se arata in comunicatul Comisiei Europene.

“Nu vom tolera cartelurile si vom luat toate masurile necesare pentru a le desfiinta. Daca firmele vor continua sa nu respecte principiile concurentei sau sa induca in eroare autoritatile cuantumul amenzilor se va majora”, a declarat Neelie Kroes, comisar european pe probleme de concurenta.

Institutia de reglementare a majorat amenzile pentru Aalberts, Delta, Advanced Fluid Connections si Legris cu 60%, motivand ca aceste companii au continuat sa mentina intelegerea chiar si dupa ce s-a inceput ancheta.

Grupului Muller i-a fost anulata sanctiunea deoarece a fost prima companie care a oferit informatii despre cartel.

HotNews.ro, D.C., 20 sep 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published.