Fumatul ramane cauza principala a deceselor care pot fi prevenite in toata lumea. Peste 1 milion de femei au participat la un studiu condus de Universitatea Oxford din Marea Britanie, ale carui rezultate au aratat ca femeile care fumeaza isi tripleaza riscul de a muri timpuriu, comparativ cu nefumatoarele, sau cu femeile care renunta din timp si care au eliminat acest risc de deces prematur.

Studiul a avut loc intre 1996 si 2001, iar cercetatorii au recrutat 1.300.000 de femei cu varsta cuprinsa intre 50 si 65 de ani. Femeile au completat chestionare prin care au detaliat stilul lor de viata, starea medicala impreuna cu factorii socio-demografici. Trei si opt ani mai tarziu, cercetatorii au chestionat din nou femeile.

20% dintre femeile participante erau fumatoare, la inceputul anchetei. 28% erau foste fumatoare si 52% nu fumasera niciodata. Toate cele 1,3 milioane de participante au fost inregistrate in sistemul national de sanatate din Marea Britanie, astfel au fost inregistrate si moartea si cauza mortii lor. Pana in 2011, 66.000 dintre participante au murit.

Cercetatorii au remarcat un efect pozitiv pe care renuntatul la fumat la avut asupra duratei de viata a femeilor. „Cele care au renuntat la fumat inainte sa ajunga la varsta de 40 de ani au evitat mai mult de 90% din riscul crescut al unui deces prematur din cauza tigarilor, in timp ce femeile care au renuntat chiar mai devreme, inainte de 30 de ani, au evitat cu 97% din riscul de deces prematur”.

Nu este niciodata prea tarziu sa renuntati la fumat. Tigarile electronice va pot ajuta sa treceti la un stil de viata mai sanatos. Speram ca se vor organiza mai multe studii, care vor determina din ce in ce mai multe persoane sa renunte la tigarile traditionale in favoarea tigarilor electronice.

Tigara electronica este o solutie neinflamabila de a obtine nicotina, fara expunere la tutun. Fumatorii se bucura de o doza de elichid ce contine nicotina si de vapori cu nicotina ce seamana cu fumul, care ofera o senzatie asemanatoare cu cea a inhalarii fumului de tutun. Tigara electronica NR1 ofera fumatorilor tigari electronice care nu contin tutun, gudron sau alte substante cancerigene, componentele cele mai daunatoare care se gasesc in tigarile obisnuite.

Acest lucru inseamna ca, nu numai fumatorii se pot bucura de placerea de a inhala nicotina, dar, pot face acest lucru fara a pune in pericol sanatatea lor sau a celor din jur.

Tigara electronica NR1 este unul dintre liderii din industria de tigari electronice din Romania si este printre primele companii care au adus aceste dispozive pe piata. Fiind apreciata de foarte multi fumatori din Romania, Tigara electronica NR1 ofera produse de calitate, cantitate de vapori maxima, arome delicioase si servicii superioare clientilor. Tigara electronica este calea catre un stil de viata mai sanatos, lipsit de tutun si de miros neplacut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *