Tigara electronica poate ajuta la imbunatatirea memoriei dar si la satisfacerea poftei de nicotina a fumatorilor. Acestea sunt concluziile principale ale unei cercetari prezentate astazi la Conferinta anuala a Societatii Psihologice Britanice, care are loc la Grand Connaught Rooms, Londra (18-20 aprilie 2012).

Studiul a fost realizat pe 85 fumatori obisnuiti (barbati si femei). Dupa ce au fumat tigari clasice timp de 5 minute in voie, participantii au fost rugati sa completeze un chestionar ce cuprindea intrebari referitoare la pofta de nicotina dar si la starea de spirit.

Repondentilor li s-a oferit cate o tigara electronica cu nicotina. Acestia au fost rugati sa completeze acelasi chestionar 20 de minute mai tarziu, dupa ce au folosit tigara electronica. In plus, 60 dintre participanti au completat un test de memorie la 10-15 minute dupa ce au folosit tigara electronica.

Potrivit studiului, tigara electronica a ajutat barbatii mai mult decat femeile sa isi satisfaca pofta de nicotina si sa isi imbunatateasca starea de spirit. De asemenea rezultatele testelor de memorie au aratat ca atat barbatii cat si femeile si-au mentinut memoria in lucru mult mai bine decat fara aburi.

Dr Lynne Dawkins de la Universitatea din Londra de Est, realizatoarea studiului, a declarat: „Suntem interesati sa exploram eficacitatea acestor tigari electronice deoarece au fost facute putine cercetari in acest scop. Este interesant de remarcat la barbati si femei eficacitatea de a reduce pofta de nicotina. Poate cel mai important este ca am descoperit ca tigarile electronice ajuta la mentinerea memoriei in lucru la fumatori care nu au mai fumat tigari clasice timp de o ora sau doua.”

„Oamenii care incearca sa renunte la fumat fara sa folosesca un substitut pentru nicotina pot avea probleme de memorie pana cand organismele lor se adapteaza la nivelul redus de nicotina. Tigara electronica pare sa fie eficienta la rezolvarea acestei probleme pentru femei si barbati.”

Se pare ca tigara electronica are pana la urma mai multe avantaje decat pretind medicii si presa din Romania. Speram ca studiile viitoare vor convinge pe toata lumea ca tigara electronica este intr-adevar o alternativa ideala a tigarilor din tutun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *