Iata un serial prin care ne propunem sa ii ajutam pe parinti, dar si pe copii, sa aleaga sa practice sportul perfect.

Dorinta micutului tau de a practica un sport se poate naste dintr-o pasiune pentru un anumit sportiv, iar sexul nu este un criteriu in alegerea unui sport anume.

Varsta, temperamentul, personalitatea si constitutia fizica reprezinta aspecte importante in alegerea sportului pe care care copilul tau il va practica.

Inainte de toate, o vizita la medicul de familie, un pediatru sau un ortoped este obligatorie. Acesta iti va spune daca sportul pe care micutul si l-a ales este unul potrivit constitutiei fizice sau daca are probleme de sanatate care l-ar putea impiedica sa faca acel sport.

Nu uita sa discuti cu micutul tau si despre sacrificiile pe care le presupune alegerea sportului. Ar putea fi nevoit sa renunte la orele de joaca, la timpul petrecut alaturi de prieteni, iar tu trebuie sa iei in calcul si faptul ca ar putea fi nevoit sa lipseasca de la scoala.

Nu il obliga pe micutul tau sa practice schiul, de exemplu, pentru simplul motiv ca iti place tie acest sport. Lasa-l sa aleaga din dragoste, fara sa fie constrans.

Exista sporturi care armonizeaza unele parti ale corpului, dar neglijeaza altele. Micutul tau ar putea alege doua sporturi care sa-i armonizeze perfect corpul.

Intereseaza-te de costurile financiare, de aceea o discutie cu antrenorul sau cu angajatii clubului sportiv este mai mult decat utila; incearca sa afli cand si cat va trebui sa lipseasca de la scoala, in cazul in care va trebui sa participe la competitii.

Sursa & credit imagini: eva.ro ; via bebemic.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *