Cine n-a vrut niciodata sa fie iubita de un print? Un print din basmele clasice era incantator, curajos si intotdeauna se indragostea de o fata frumoasa. Dragostea lor este intotdeauna adevarata si tine pana in adanci batraneti. Cu evolutia gusturilor cititorului, noii printi au ajuns pe scena. Unul dintre acestea, care le-a capturat inimile milioanelor de oameni din intreaga lume este…Micul Print.

Copii vor sa auda povestea micului Print din nou si din nou. Acest print nu este ca si ceilalti printi incantatori, care au salvat multe printese din primejdie. El este singurul print care a venit din ceruri, si este doar un baietel. In loc sa iubeasca o printesa, el iubeste un trandafir. El afirma ca ‘Daca cineva iubeste o floare, care creste pe milioanele planete, este de ajuns ca acesta sa se uite la stele si sa fie fericit.’ Sau ‘Undeva este si floarea mea…dar daca mielul mananca floarea, pentru un moment toate stelele se vor intuneca..si tu crezi ca acest lucru nu este important!’

Un alt print indragit de copii este printul blestemat din Frumoasa si Bestia.

Printul nu apare imediat ca un tanar incantator, ci ca o fiara. In ciuda aspectului infricosator, el este bland si dragut. Blandetea lui este atributul care o face pe Frumoasa sa se indragosteasca de el. Bestia spune ca ‘nu este totul ceea ce pare’, deci suntem invatati sa nu judecam un om doar dupa aparente, si aflam ca adevarata frumustete provine din suflet.

Printul din Alba ca Zapada si cei sapte Pitici ii da printesei inconstiente primul sarut de dragoste. Acesta este un sarut de dragoste pura, care trezeste inima printesei, aducand-o inapoi la viata. Faptul ca acest print o cauta peste tot pe printesa ne arata hotararea lui de a gasi dragostea adevarata. Invatam ca indeplinirea dragostei nu ar trebui sa fie un lucru grabit, deoarece dragostea intotdeauna isi va gasi drumul spre inimile tuturor.

Calatoria printului lui Rapunzel nu este asemanatoare cu altele. Printul era orbit si si-a petrecut anii cautand-o pe Rapunzel. Doar vocea acestuia l-a dus la ea. Din nou dragostea adevarata invinge. Dragostea acestor printi este chiar adevarata. Deci cine n-ar vrea sa fie iubit de un print?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *