Bolile cardiovasculare produc majoritatea deceselor in randul oamenilor cu diabet. Pentru cei care au diabet de tip 1 si au varstele cuprinse inte 20-39 de ani, riscul decesului din cauza bolilor cardiovasculare sau a cerebrovasculare este de 5 ori mai mare decat la cei fara diabet. Acesta grupa de populatie beneficiaza mai mult de exercitii fizice decat un om oarecare.

Cei cu diabet de tip 1 care fac exercitii in mod regulat, isi reduc riscul bolilor cardiovasculare – conform unui studiu nou publicat in editia din August a Diabetes Care. Cercetarile din Austria si Germania au studiat mai mult de 23.000 tineri cu varstele cuprinse intre 3 si 18 ani si au descoperit ca pe masura ce erau mai activi tinerii, cu atat le scadea riscul tensiunii diastolice ridicate si a depunerii lipidelor, si aveau un nivel scazut de glucoza in sange.

Au observat in mod specific ca pe masura ce exersau mai mult, trigliceridele si nivelul de colesterol le-a scazut de la 41.2% la 36% persoanelor care nu faceau exercitii, sau celor care le faceau de cel mult 2 ori pe saptamana. S-a observat si ca nivelul de colesterol si de trigliceride a celor care faceau exercitii de 3 sau mai multe ori pe saptamana le-a scazut la 34.3%.

Exercitiile nu includeu orele de sport din scoala, ci exercitiile regulate, timp de 30 de minute pe zi.

30 de minute de exercitii pe zi. Tineti minte acest lucru.

De asemenea, un studiu canadian, care includea rezultatele din decesele a mai mult de 9 milioane de adulti, ne ofera stiri proaste: un diabetic de tip 2 poate avea probleme cardiovasculare cu 15 ani mai repede decat o persoana care nu sufera de diabet.

Rezultatele au fost impartite in riscuri bazate pe sexe si categorii de varsta diferite. De exemplu, femeile cu diabet de tip 2 au un risc moderat de a avea probleme cardiovasculare pana la 46 de ani, comparat cu 62 de ani pentru femeile fara diabet.

In timp ce studiul este interesant si este intotdeauna recomandata imbunatatirea sanatatii cardiovasculare, nu trebuie sa intrati in panica. Aceste rezultate sunt din urma deceselor si nu de la diabeticii inca in viata. Poate acei oameni nu si-au tratat diabetul in mod corect sau nu au urmat un regim sanatos si nu au facut exercitii. Daca sunteti hotarati sa fiti sanatosi, nu aveti de ce sa credeti ca nu veti putea trai o viata lunga, sanatoasa si fericita.

Un alt lucru este relatia dintre obezitate si diabet. Exista o serie de medicamente pentru obezitate si diabet, ceea ce nu este un lucru nou, iar cercetatorii sunt emotionati de o noua descoperire. Noul medicament este facut sa reduca obezitatea in pacienti, dar se pare ca ajuta si problemele cardiace in pacientii cu diabet de tip 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *