O fetita britanica de doar doi ani a reusit un punctaj de 152 de puncte la un test IQ, ceea ce a uluit expertii care au declarat ca numai 2% din populatia lumii are acest scor, relateaza presa britanica.Georgia Brown, din Aldershot, Hampshire, a devenit astfel cea mai tanara membra a organizatiei britanice Mensa.

Psihologul Joan Freeman, care a testat-o pe Georgia, a declarat ca ea este de parere ca fetita ar fi totalizat un scor si mai mare, insa a trebuit sa se culce la pranz, dupa 45 de minute de teste.

Mama Georgiei, Lucy, este foarte mandra de fetita ei si crede ca este fantastic tot ce i se intampla. Initial, fericita mamica a descoperit ca bebelusul invata foarte repede. La cinci luni, fetita mergea de-a busilea, la noua luni deja mergea, la un an si doua luni se imbraca singura, iar la 18 luni deja purta conversatii cu cei din jur.

Dandu-si seama ca micuta este speciala, parintii ei l-au chemat pe profesorul Freeman, de la Universitatea Middlesex pentru a-i testa copilului IQ-ul. Profesorul Freeman a utilizat in testele sale “scala de inteligenta Stamford-Binet” si s-a declarat foarte entuziasmata de rezultat.

Ea a declarat pentru BBC ca “micuta are doi ani si noua luni si poate raspunde la intrebari la care copii de cinci sau sase ani nu pot raspunde. Un copil de doi ani nu poate tine cum trebuie un creion in mana, nu stie culorile si nu poate raspunde la o serie de intrebari, chiar daca sunt simple. Ce mi s-a parut senzational este felul in care a desenat un cerc, adica aproape perfect. Este un copil cu totul special. A obtinut un scor de 152, dar sunt sigura ca ar fi totalizat mai mult, dar trebuia sa doarma, pentru ca era obosita. Faptul ca s-a concentrat sa rezolve probleme timp de 45 de minute e ceva extraordinar”.

Citeste articolul “Geniu cu pampers” integral in Ziua

Sursa: Ziua, 23 Iunie 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *