Walter de Silva, designerul sef al celor de la Audi, a ridicat impresionantul numar de patru premii la ceremonia inmanarii premiilor Auto Bild pentru Design. Audi TT, Audi Q7 si conceptul Audi Shooting Brake au iesit victorioase la categoriile lor. Mai mult, Audi TT sport coupe a castigat doua premii, fiind desemnata si cea mai frumoasa masina din competitie. Locurile doi si trei au fost ocupare de Skoda Roomster respectiv Opel Asta GT.

Au fost nominalizate 146 de modele din sapte clase. Audi TT a luat premii la categoria Sport car si coupe, Q7 a fost desemnat cel mai performant SUV, iar Audi Shooting Brake a iesit invingator la categoria Concepte. SUV-ul Q7 a fost apreciat nu doar de cititorii Auto Bild ci si de clienti.

In ceea ce priveste Shooting Brake Concept, acesta aduce o noua interpretare formei “Audi”, subliniind dinamismul unei masini sport in contextul unui spatiu generos si al unei functionalitati ridicate.

Noul TT, prezent si pe piata din Romania din luna septembrie, a reprezentat o provocare deosebita pentru Walter de Silva si echipa sa. Daca designul predecesorului sau a fost unul inovator, noul TT s-a axat pe sloganul “evolutie nu revolutie”. Liniile geometrice incorporeaza o puritate functionala, motivul principal al designului fiind cercul.

In cazul noului TT, formele geometrice converg armonios una in alta. Plafonul mai jos si mai ingust este sustinut de montanti subtiri ce sunt asezati pe umerii lati ai caroseriei.

Principiul de baza al coroseriei poarta numele ASF – Audi Space Frame – tehnologie pentru caroseriile de aluminiu. Circa 69% din masa exteriorului este din aluminiu, ceea ce face ca Audi TT coupe sa aiba o caroserie cu o masa de doar 206 kg.

Automarket, 20 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *