404 Not Found


nginx
Victor Piţurcă admite că o remiză n-ar strica în meciul cu otomanii: ”Nu vom risca”. Echipele probabile – Sporting News

586441-ciprian-maricaSelecţionerul n-a primit niciodată gol de la turci atunci cînd a stat pe banca ”naţionalei”. I-a bătut de două ori, 2-0 în amical şi 1-0 în turul de la Istanbul. Ţinteşte să-şi păstreze imaculat palmaresul şi să-i împingă astfel pe ”tricolori” către barajul pentru CM.

Ajuns cel mai longeviv selecţioner al României, cu 85 de meciuri în fruntea “tricolorilor”, Victor Piţurcă îl poate egala azi pe Iordănescu la numărul de victorii pe banca “naţionalei”.

Are 48 de succese, ultimul e reconfortantul 3-0 cu Ungaria de săptămîna trecută, Puiu a bifat 49 de izbînzi, dar Piţi visează cu otomanii la păstrarea unei tradiţii directe în disputele cu Semiluna: i-a întîlnit în cale de două ori şi i-a bătut de fiecare la zero. Mai întîi, 2-0 într-un amical în 2007 (goluri Dică şi Mutu), apoi valorosul 1-0 de la Istanbul, din actualele calificări (gol Grozav).

“Turcii au început dezastruos”
“Şansele Turciei sînt destul de mici, dar pentru ei e un meci decisiv, care le va lămuri situaţia la Bucureşti”, estimează acum Piţurcă.

Şi continuă: “Sută la sută va fi mai greu decît cu Ungaria. Turcia a avut un parcurs dezastruos şi şansele ei de a ajunge la baraj sînt foarte mici, chiar dacă va reuşi să învingă România. Noi sîntem acum favoriţii pentru a merge în play-off. La începutul preliminariilor, turcii aveau această postură, dar au înregistrat un recul şi au pierdut puncte importante”.

“Terim poate face minuni”
Iar selecţionerul face trimitere şi către modul în care va arăta disputa pe gazon: “Nouă ne-ar conveni şi un rezultat de egalitate, în timp ce adversarul e obligat să învingă. Şi atunci nu vom risca aşa cum va trebui să o facă turcii. Ei însă oricum sînt obişnuiţi să rişte mereu, ăsta e jocul lor, ofensiv, mai ales acum, cu Terim pe bancă. E un tehnician care poate face minuni!”.

“Există o anumită stare de oboseală la jucători, care va fi eliminată însă pînă la startul meciului. Am dovedit pînă acum că sîntem mai buni ca turcii şi trebuie să confirmăm acest raport şi marţi seara” (Victor Piţurcă, antrenor România)

“Arda Turan e cel mai valoros jucător al Turciei. Dar Burak şi Bulut sînt şi ei extrem de periculoşi în careu. Vor fi măsuri speciale pentru fiecare adversar” (Victor Piţurcă, antrenor România)

Cifrele duelului istoric împotriva turcilor:
24 de jocuri s-au consumat între România şi Turcia: am cîştigat mai mult de jumătate, 13!
1923 e anul primului meci internaţional al “otomanilor”, 2-2 cu România
6 meciuri a disputat Loţi Boloni împotriva turcilor, liderul partidelor jucate împotriva “naţionalei” de pe Bosfor
88 de ani au trecut de la prima şi ultima victorie a turcilor la Bucureşti
4 goluri le-au înscris românii turcilor de trei ori: cele mai clare victorii, 4-0 în 1961 şi 1977
2 “duble” are, în palmares, Cămătaru cu Turcia: golgheter all-time al României împotriva oaspeţilor, 4 goluri

Echipe probabile România – Turcia:

România: Tătăruşanu – Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Stancu, Tănase – Marica
Antrenor: Victor Piţurcă
Rezerve: Lobonţ, Lung jr., Luchin, Papp, Găman, Dr. Grigore, Latovlevici, Ad. Popa, Gh. Bucur, Maxim, Neagu, Alexe

Turcia: Volkan – Gonul, Semih, Omer, Caner – Tore, Selcuk, Topal, Arda – Bulut, Burak
Antrenor: Fatih Terim
Rezerve: Zengin, Onur Kivrak, Sahan, Ersan Gulum, Oguzhan, Pektemek, Potuk, Caner Erkin, Ali Kaldirim, Dursun, Aykut, Sahin, Calhanoglu, Erdinc

Arbitru: Sven Moen. Asistenţi: Kim Haglund, Frank Andas. Rezervă: Ken Johnsen. Observatori: Nebojsa Ivkovic (Serbia, pentru joc), Alan Freeland (Scoţia, pentru arbitri)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *