Locul intr-o camera de camin se vinde “pe piata neagra” cu 600 de euro. Studentii au inceput sa se cazeze, iar deficitul de locuri in campusurile universitare se mentine din cauza crizei financiare care a blocat construirea de noi camine – spun autoritatile. Asociatiile studentesti avertizeaza ca se practica inca “tranzactiile ilicite” cu locuri in camerele din camine si ca, in mare parte dintre cazuri, banii trec chiar pe la administratorii institutiilor.

“Uniunea noastra a organizat, si anul acesta, o campanie cu numele «DNA-ul studentesc», prin care incercam sa surprindem nereguli la cazare. Astfel, am reusit sa prindem mai multi studenti care si-au cumparat locuri in camine si vrem sa ajungem si la administratorii care fac un ban din cazarile ilegale”, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, Ion Poenaru, citat de NewsIn.

Numarul locurilor de cazare disponibile pentru studenti este similar la inceputul acestui an universitar cu cel din 2008. “Nu avem constructii noi in derulare. Avem un proiect pentru inca o cladire dedicata cazarii studentilor, dar nu stim cand vor incepe lucrarile, pentru ca, deocamdata, nu sunt bani”, au declarat pentru agentia de presa citata reprezentantii Universitatii Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *