Starul francez, Philippe Noiret, unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti actori ai generatiei lui, a decedat joi, la varsta de 76 de ani, informeaza bbc.com.

Noiret, care a jucat in peste 125 de filme de-a lungul carierei sale, care a avut o durata de aproape jumatate de secol, a decedat din cauza cancerului.

Renumit pentru flexibilitatea sa, actorul a fost capabil sa interpreteze atat rolurile personajelor din inalta societate, cat si pe cele ale oamenilor de rand.

Cel mai renumit film in care a jucat a fost “Cinema Paradiso”. Alte roluri memorabile au fost cel al poetului Pablo Neruda din “Il Postino” si cel al unui lacom, de varsta a doua, din “La Grande Bouffe”.

Prim-ministrul Frantei, Dominique de Villepin, a declarat ca lumea teatrului si a filmului a ramas “orfana”, odata cu moartea lui Noiret.

“Prin vocea sa, prin alura sa, Philippe Noiret a stiut cum sa atraga si sa exprime o parte din sufletul francez. Silueta sa si vocea, atat de gingase si familiare, ne vor lipsi fiecaruia dintre noi.”, a declarat premierul.

HotNews.ro, S.B., 24 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *