Alonso spre titlu, Schumacher abandoneaza

Spaniolul Fernando Alonso a cistigat Marele Premiu al Japoniei, beneficiind si de abandonul lui Michael Schumacher. Cu 16 tururi inainte de final, germanul se afla pe prima pozitie, dar a fost nevoit sa renunte din cauza unor probleme mecanice.

Masinile Ferrari, conduse de Massa si Schumacher au plecat din prima linie a grilei de start. Din al treilea tur, Schumacher a trecut la comanda.

Rivalii de la Renault, Alonso si Fisichella, plasati la start pe linia a treia, au reusit sa depaseasca masinile Toyota, asezindu-se in spatele monoposturilor Ferrari.

Mai mult, profitind de o intrarea timpurie la boxe a lui Massa (pana la un pneu), Alonso se stabilizeaza in urma lui Schumacher, la o distanta de 5 secunde.

Cind germanul parea sa stapineasca situatia, motorul masinii a inceput sa fumege. In turul 37, Schumacher abandoneaza, eveniment sinonim cu o rasturnare dramatica a situatiei in lupta pentru titlu.

Alonso cistiga (primul succes dupa cel din Canada, luna iunie) si are 10 puncte avans inaintea ultimei curse. Ceea ce inseamna ca peste doua saptamini, in Brazilia, pentru spaniol este suficient sa termine in puncte (in primele 8 locuri), pentru a-si pastra titlul mondial!

Clasament Marele Premiu Suzuka:
1. Fernando Alonso (Renault)
2. Felipe Massa (Ferrari)
3. Giancarlo Fisichella (Renault)

Clasament general piloti:
1. Fernando Alonso 126 p
2. Michael Schumacher 116 p
3. Felipe Massa 70
4. Giancarlo Fisichella 69 p

Clasament constructori:
1. Renault 195 p
2. Ferrari 186 p
3. McLaren Mercedes 105 p

HotNews.ro, 08 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published.