404 Not Found


nginx
Spania are cea mai mare valoare de piaţă dintre echipele calificate la Cupa Mondială – Sporting News

spania-are-cea-mai-mare-valoare-de-piata-dintre-echipele-calificate-la-cupa-mondiala-263031

Naţionala Spaniei are cea mai mare valoare de piaţă dintre echipele participante la Cupa Mondială, conform unui studiu realizat de site-ul Transfermarkt, informează Mediafax.

Sursa citată estimează că preţul cumulat al celor 23 de jucători din lotul campioanei mondiale este de 916 milioane de dolari.

Pe locul 2 în acest clasament se află Germania ( 828 de milioane de dolari), podiumul fiind completat de Brazilia (689 de milioane de dolari).

Poziţiile următoare sunt ocupate de naţionalele Franţei (607 milioane de dolari) şi Argentinei (577 milioane de dolari).

Valoarea celor 23 de jucători din lotul Spaniei reprezintă 9,5% la sută din valoarea totală a fotbaliştilor celor 32 de naţionale participante la Cupa Mondială.

Fiecare jucător a fost evaluat în funcţie de performanţele individuale, valoarea clubului său, experienţa individuală, contractele precedente şi vârstă.

Argentinianul Lionel Messi, în vârstă de 26 de ani, este lider în clasamentul individual, cu 177 milioane de dolari, urmat de portughezul Cristiano Ronaldo (29 de ani) – 147 milioane de dolari.

Poziţiile a treia şi a patra sunt ocupate de uruguayanul Cavani şi brazilianul Neymar, cu sume de aproximativ 80 de milioane de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *