404 Not Found


nginx
România a pierdut cel de-al doilea amical disputat în Elveţia, 1-2 cu Algeria – Sporting News

romania-a-pierdut-cel-de-al-doilea-amical-disputat-in-elvetia-1-2-cu-algeria-262320

Naţionala României a pierdut cel de-al doilea meci amical disputat în Elveţia. La Geneva, elevii lui Victor Piţurcă au fost învinşi cu 2-1 de Algeria, echipă calificată la Cupa Mondială din Brazilia. Golul tricolorilor a fost marcat de Alex Chipciu, în timp ce pentru algerieni au punctat Bentaleb şi Soudani.

Partida a stat sub semnul incidentelor produse de fanii formaţiei africane, care, în finalul primei reprize, au aruncat o sticlă pe teren şi l-au forţat pe arbitrul întâlnirii să trimită jucătorii la vestiare cu două minute mai devreme.

După aproximativ 20 de minute, jocul s-a reluat din momentul în care a fost întrerupt, apoi, după două minute, cele două echipe au schimbat terenurile şi au continuat meciul cu repriza secundă.

Piţurcă a făcut câteva schimbări în echipa de start faţă de partida cu Albania. Pantilimon a început ca titular în poartă, Chiricheş a fost folosit ca fundaş dreapta, fiind înlocuit în centrul apărării de Găman, iar Costin Lazăr a făcut pereche cu Bourceanu la mijlocul terenului.

Începutul de meci a fost unul intens, ambele echipe având ocazii importante de a marca. Tănase a irosit două oportunităţi bune, în timp ce, la cealaltă poartă, Feghouli a avut o şansă excelentă, dar a trimis peste poartă.

Deschiderea scorului a venit în minutul 22, atunci când Feghouli s-a distrat cu Chiricheş pe partea stângă şi apoi a centrat în faţa porţii. Pantilimon a încercat să reţină, dar a greşit incredibil şi a scăpat mingea, permiţându-i astfel lui Bentaleb să înscrie în poarta goală.

Replica echipei României a venit de la Marica, atacantul lui Getafe ratând de puţin întâlnirea cu mingea centrată de Raţ. În minutul 28, Chipciu a păcălit pasul la offside al africanilor şi a egalat, după ce a driblat şi portarul.

Până la pauză, România a ratat şansa de a trece în avantaj, prin Maxim, care nu a reuşit să trimită în poartă după o centrare excelentă a lui Tănase.

Repriza a doua a început cu o mare ocazie a lui Tănase, al cărui lob din interiorul careului, dintre doi fundaşi adverşi, a fost scos de sub bară de portarul algerian. A fost ultimul moment bun al echipei noastre, până la final algerienii preluând controlul jocului.

După ce Bentaleb a irosit o şansă foarte bună de a realiza dubla, în minutul 66, Soudani a făcut 2-1, cu un gol marcat din apropiere, în urma unei centrări de pe partea dreaptă.

Acelaşi Soudani şi Slimani, în două rânduri, au avut şansa de a mări avantajul algerienilor, dar Silviu Lung jr, care a bifat a şaptea selecţie în naţională în ziua în care a împlinit 25 de ani, a reuşit să limiteze proporţiile înfrângerii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *