404 Not Found


nginx
Preşedintele Braziliei a răspuns criticilor legate de organizarea Cupei Mondiale – Sporting News

presedintele-braziliei-a-raspuns-criticilor-legate-de-organizarea-cupei-mondiale-262287

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a răspuns criticilor legate de organizarea Cupei Mondiale care va debuta pe 12 iunie, considerând că FIFA are o parte din responsabilităţi. În 2007, atunci când Brazilia a obţinut organizarea turneului final, forul mondial a promis că stadioanele vor fi finanţate prin iniţiativă privată, a susţinut Rousseff, la o întâlnire cu corespondenţii străini, la Brasilia, informează Agerpres.

Când guvernul a văzut însă că „nici măcar jumătate de stadion” nu apare din pământ, acesta a trebuit să intervină şi să finanţeze construirea arenelor în mare parte. Cu toate acestea, cu opt zile înaintea meciului de deschidere, patru din cele 12 stadioane care vor găzdui partide din cadrul Cupei Mondiale nu sunt complet terminate.

Însă Rousseff a precizat că majoritatea investiţiilor publice realizate din 2007, precum modernizarea aeroporturilor şi lucrările de mobilitate urbană, au fost „pentru Brazilia”, nu pentru campionatul mondial. Chiar şi aşa, organizarea costisitoare şi haotică a Mondialului a stârnit nemulţumire în Brazilia. Populaţia a manifestat masiv în iunie 2013, când s-a disputat Cupa Confederaţiilor, protestând în legătură cu calitatea slabă a serviciilor publice.

Numeroasele manifestaţii care sunt programate în timpul Cupei Mondiale vor fi tolerate, „cu condiţia să fie paşnice şi să nu împiedice libera circulaţie necesară competiţiei”, a afirmat Dilma Rousseff. Un sondaj recent realizat de Pew Research Center a arătat că 72% dintre brazilieni sunt nemulţumiţi de modul în care merg lucrurile în ţară, iar 61% dintre ei consideră că organizarea Cupei Mondiale este un „lucru rău”, pentru că astfel au existat mai puţini bani pentru şcoli, sănătate şi alte servicii publice.

Cu toate acestea, preşedintele Braziliei crede în continuare că turneul final va fi un succes şi a argumentat spunând că vânzarea televizoarelor a crescut cu 49%, ceea ce arată nerăbdarea brazilienilor înaintea competiţiei. „Aşa urmărim noi meciurile, nu pe stadion. Ne strângem cu toţii în faţa celui mai mare televizor. Dacă Brazilia câştigă, ieşim pe stradă”, a spus Rousseff.

Succesul competiţiei este vital pentru Rousseff, care, în octombrie, va candida pentru un al doilea mandat. Un turneu fără probleme şi chiar o victorie a Braziliei ar putea să-i ofere o şansă în plus actualului preşedinte în cursa electorală, consideră unii analişti.

„Am petrecut Cupa Mondială din 1970 în închisoare şi cred că o asemenea competiţie este independentă de politică”, a explicat Dilma Rousseff, care a adăugat că o victorie a Braziliei va fi succesul întregii ţări, nu al partidului său. Rousseff a recunoscut că speră ca Brazilia să cucerească trofeul şi a afirmat că intenţionează să participe la ceremonia de deschidere şi la cea de închidere, dar restul meciurilor le va urmări la televizor.

Şi dacă marea rivală a Braziliei, naţionala Argentinei, va deveni campioană? „Atunci va fi cea mai mare linişte din istoria ţării. dar nu cred că se va întâmpla”, a răspuns preşedintele Braziliei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *