franta-si-italia-au-facut-spectacol-in-ultimele-meciuri-amicale-inaintea-cupei-mondiale-262851

Franţa şi Italia şi-au încheiat pregătirile pentru Cupa Mondială din Brazilia cu două meciuri spectaculoase, în care s-au marcat câte opt goluri.

Pe Grand Stade din Lille, Franţa a învins cu 8-0 Jamaica, cea mai mare victorie a naţionalei din Hexagon de la un 10-0 cu Azerbaidjan în 1995, în preliminariile Euro 1996.

În absenţa lui Frank Ribery, care va ratat turneul final din cauza problemeleor medicale, Karim Benzema, Blaise Matuidi şi Antoine Griezmann au marcat fiecare câte o dublă, lista marcatorilor fiind completată de Yohan Cabaye şi Olivier Giroud.

„A fost o atmosferă frumoasă, o victorie bună pentru încredere, dar nu ne oferă nicio garanţie pentru primul meci, cu Honduras”, a declarat selecţionerul francez, Didier Deschamps, la finalul întâlnirii.

Fără victorie în precednetele şapte partide, Italia a întrerupt seria negativă la chiar ultimul jos test înaintea Cupei Mondiale din Brazilia.

La Volta Redonda, squadra azzurra a câştigat cu 5-3 în faţa celor de la Fluminense, eroii întâlnirii fiind Ciro Immobile şi Lorenzo Insigne, care au înscris toate golurile echipei pregătite de Cesare Prandelli.

Noul atacant al Borussiei Dortmund, Immobile, a reuşit un hattrick, în timp ce colegul său de linie a contribuit cu o dublă la succesul italienilor.

Prandelli are însă suficiente motive de îngrijoare, linia defensivă greşind în multe rânduri şi permiţându-le jucătorilor de la Fluminense să înscrie de trei ori, prin Chiquinho, Carlinhos şi Carvalho.

Într-o altă partidă disputată duminică, naţionala Iranului a învins cu 2-0 Trinidad-Tobago, graţie golurilor marcate de Hajsafi şi Ghoochannejhad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *