404 Not Found


nginx
Dilma Rousseff: Brazilia este pregătită pentru Cupa Mondială – Sporting News

presedintele-braziliei-a-raspuns-criticilor-legate-de-organizarea-cupei-mondiale-262287

Brazilia este pregătită pentru Cupa Mondială, susţine preşedintele ţării, Dilma Rousseff, îndemnându-şi în acelaşi timp compatrioţii să rămână optimişti în privinţa succesului competiţiei.

„Începând de joi, ochii întregii lumi vor fi asupra Brazilia, pentru cea mai importantă Cupă Mondială din istorie. Brazilia a depăşit toate obstacolele şi este pregătită, pe teren şi în afara lui”, a spus Rousseff, într-o declaraţie televizată difuzată marţi.

„Pesimiştii au fost învinşi de determinarea şi de munca grea depusă de poporul brazilian, care nu renunţă niciodată”, a mai precizat Dilma Rousseff.

Preşedintele Braziliei a ţinut să le ureze bun venit suporterilor din toată lumea şi a afirmat că aceştia sunt aşteptaţi „cu braţele deschise”, înainte de a vorbi din nou despre binefacerile organizării turneului final.

„Noi am construit şi am îmbunătăţit aeroporturi, porturi, şosele, poduri, căi de acces, linii de transport rapide şi am făcut-o în primul rând pentru brazilieni”, a explicat Rousseff.

Toate aceste realizări „nu vor pleca în valizele turiştilor după Cupa Mondială. Ele vor rămâne aici, în beneficiul tuturor brazilienilor. Cupa Mondială durează o lună, dar beneficiile vor rămâne toată viaţa”.

Dilma Rousseff s-a străduit să minimalizeze impactul celor 11 miliarde de dolari investite în pregătirea Cupei Mondiale, dintre care o treime în construcţia sau renovarea stadioanelor.

Brazilienii au protestat masiv în vara trecută faţă de aceste cheltuieli uriaşe, cerând ca banii să fie folosiţi pentru investiţii în servicii publice foarte deficitare precum transporturile, sănătatea şi educaţia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *