fitness3_52553000Toti oamenii cunosc faptul ca fitness-ul e in sine un beneficiu pentru sanatatea lor. Majoritatea prefera doar sa stie acest lucru, nu sa se si convinga.

Fitness-ul a aparut prima oara in America, mai exact de la un american ce nu ducea o viata tocmai sanatoasa, dar in urma discutiei sale cu un nutritionist si-a schimbat complet stilul de viata. In timp a fost invitat la emisiuni televizate in care vorbea despre aceste lucruri.

Aparatele de fitness au in principiu acelasi rol, si anume mentinerea un vieti sanatoase prin exercitiu. Ca in orice domeniu, exercitiul are rolul lui, pentru mentinerea si cresterea performantei. Asemeni, un bun exemplu sunt chiar exercitiile fizice. Pentru a avea un corp tonifiat, acesta trebuie lucrat in permanenta, atat pentru obtinerea lui cat si pentru mentinerea acestuia intact. Pe langa exercitiile fizice, trebuie sa existe si un regim de viata nesanatos, evitand mancarurile grase, bogate in calorii, si in cantitati foarte mari.

Click aici pentru a accesa magazinul online eMag!

Fitness-ul implica o gama variata de aparate si accesorii ce pot ajuta oamenii sa isi dezvolte mai rapid muschii, ori sa slabeasca mai repede, ori sa se mentina in forma intr-un mod mai comod, depinde de dorinta.

Sunt aparate de abdomene ce ajuta le relaxarea spatelui si a muscilor fesieri si la intarirea abdomenului. In acest fel cele opt ore de stat pe scaun sunt combatute cu niste exercitii relaxante, care totodata au si niste beneficii, si anume dezvoltarea masei musculare

Gantere sau haltere?

Unii prefera ganterele, pentru a isi dezvolta muschii bratului. Acestea se ridica cu o mana, existand mai multe exercitii ce se atribuie acestor gantere, inclusiv alergatul cu ele in mana, pentru a dispune de o greutate mai mare. Exista, in acelasi domeniu si halterele, dar sunt recomandate profesionistilor, desi exista si discuri de fonta pentru incepatori. Acestea au de la 1,25 kg si ajungand la greutati foarte mari. Sunt mai serioase decat ganterele. Exercitiile in care se folosesc haltere necesita adesea o amsa speciala, manusi, un set special de protectie, o centura. Totodata este necesara o bara cu filet pentru atasarea discurilor de fonta, si de un suport de discur si de bare .

Click aici pentru a accesa magazinul online eMag!

Pe langa acestea exista niste bile cu greutati, ce vin dotate cu un maner, acestea pof fi folosite asemeni ganterelor, ori pot fi ridicate cu picioarele, ajutand astfel la dezvoltarea acestora. In cazul in care sa dorestes sa se creasca intr-un timp mai scurt anumite mase musculare, una dintre cele mai bune solutii sunt cele enumerate mai sus. Pe langa acestea sunt si aparate de fitness multi-functionale, acestea ajungand chiar sa poata dezvolta oricare dintre muschii omului. De cele mai multe ori un aparat de acest gen permite lucrul comcomitent a doua persoane. Se pot face tractiuni, abdomene, ori exercitii ce solicita muschii mainii.

Cele mai multe aparate de fitness dispun de un sistem incorporat care inregistreaza exercitiile ce au fost afcute, timpul, caloriile, tot ce se intampla cu corpul utilizatorului in timpul dedicat aparatului. In concluzie aparatele nu ajuta numai fizic omul, ci si ii ofera informatiile pe care acesta si le doreste despre munca depusa, si rezultatele pe care le-a obtinut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *