404 Not Found


nginx
Planeta asista la nasterea unui ZEU! Zidane si Platini risca sa ajunga mici pe langa el! Cine le ameninta coroana de regi ai Frantei: – Sporting News

planeta-asista-la-nasterea-unui-zeu-zidane-si-platini-risca-sa-ajunga-mici-pe-langa-el-cine-le-ameninta_size1E prea bun! E invincibil! Asta stim astazi despre Teddy Riner, omul care a facut recorduri incredibile in judo. Are 24 de ani acum si a intrat in istorie drept singurul judoka invingator de sase ori consecutiv in competitii internationale.

Povestea lui incepe in 1989. Familia era in vacanta, undeva in Guadalupe, insulele care apartin de Caraibe. Acolo s-a nascut aceasta forta a naturii, un om indestructibil.

Apoi, anii au trecut, iar orginea sa franceza si niste principii de viata sanatoase l-au facut sa se gandeasca mai mult la sport. A incercat cu tenis, fotbal si baschet, inca de mic, dar pana la urma a ales sa faca judo.

Poate ca nu avea mari sanse la fotbal, unde e vorba de agilitate, poate nici la tenis, unde e nevoie de reflexe si rezistenta, insa la baschet chiar putea avea o sansa: Teddy are 2.04 m si 131 kg!

“Mi-a placut sa fac judo pentru ca nu e un sport de echipa. Aici sunt numai eu, asta imi place enorm!”, sunt cuvintele marelui campion, care definesc bine de ce a ales judo si a spus ‘pas’ altor sporturi.

La Paris a inceput totul

A avut nevoie de multe antrenamente, de multa disciplina si de multa seriozitate pentru a reusi. In toate momentele grele si mai ales la inceput a avut alaturi familia. Toti l-au sprijinit sa faca sport, iar daca judo a fost alegerea sa, atunci l-au ajutat sa fie campion. Pana la urma le-a iesit!

Valoarea a inceput sa se vada cand avea doar 17 ani: Teddy castiga in 2006 primele sale trofee – devenea cel mai bun din Europa si cel mai bun din lume la juniori. Adica era cel mai talentat pusti. Un an mai tarziu, lua medalia de aur la CE de Judo de la Belgrad – a doua zi dupa implinirea varstei majoratului. Tot in 2007, cateva luni mai tarziu, acelasi Riner devenea cel mai tanar senior care era oficial campion mondial – se intampla la CM de Judo de la Rio de Janeiro, la categoria +100 kg. Era un record absolut si impresionant pentru un pusti de doar 18 ani.

In acel moment a devenit un campion absolut. Un sportiv invincibil.

In 2008, cand avea 19 ani, a participat la JO de la Beijing. Acolo, tot la categoria supergrea, Teddy pleca in Franta cu medalia de bronz, dupa lupta cu Lasha Gujejiani. Apoi cucerea inca un trofeu mondial in Franta, in decembrie 2008.

La Rotterdam a uimit pe toata lumea dupa ce a fost cel mai bun la CM din Olanda, in 2009, dupa finala cu Oscar Bryson. Era deja la a treia medalie de aur!

In anul urmator a strigat: “m-au jefuit!”, dupa ce s-a simtit nedreptatit de o decizie a arbitrilor la CM de la Tokyo. Chiar si asa a luat un argint contestat, dar si un aur meritat. Al patrulea din cariera, consecutiv!

Si cum nu e patru fara cinci, Riner a mai facut una! A obtinut inca o medalie de aur la CE de la Istanbul, in 2011, dupa finala cu maghiarul Barna Bor. Apoi, la sfarsit de an a devenit iar cel mai bun la CM de la Paris, alt aur la +100 kg.

Mai trecem pe lista superba a unui campion invincibil si medalia de aur la JO 2012, de la Londra. Acolo a trecut de rusul Mikhailyn, luptand sub culorile tarii sale – Franta. Teddy Riner este un sportiv urias, un talent cum rar se vede si un campion invincibil, care merita tot respectul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *