usl

Copos va ceda actiunile Rapidului catre Cristescu si Zamfir in cursul zilei de azi sau maine. Nicolae CRistescu a negociat cu George Copos si au cazut la un acord pentru pleluarea clubului, fiind doar un singur impediment in toata aceasta afacere, si anume 1,1 milioana de euro la CEB Bank pe care noi investitori nu vor sa il plateasca. Initial, Copos i-a transmis lui Cristescu ca va Renunta la recuperarea creditelor pe care clubul le-a facut la banca (3,9 milioane de euro) si le va achita prin firmele sale. Insa dupa cateva zile, partonul rapidist a revenit cu o noua propunere: „Ne cu­noaş­tem de foarte mult timp, eu propun să facem win-win (în limbajul afaceriştilor, o propunere în care ambele părţi câştigă) şi să plătim fiecare jumătate din creditele de la bancă”.

Cristesc nu a fost de acord si i-a spus ca preia clubul cu datoriile la ANAF si la jucatori. In cele din urma, vineri s-a ajuns la o intelegere. Copos v-a achita creditul de 1,8 milioane de euro si Cristescu si asociatul sau il vor plati pe cel de 1,1 milioane de euro. Acestia au mai pregatit si 0.5 milioane pentru plata salariilor jucatorilor, imediat dupa ce se va prelua clubul. În total, Cristescu şi Zamfir ar cheltui în jur de 6 milioane de euro!

„Contractul s-a întocmit încă de vineri, însă este un credit pe care ar trebuie să îl preia George Copos. Este datoria lui până la urmă şi cred că-l va prelua, aşa cum a renunţat şi la alte pretenţii mai mari. Eu voi prelua Rapidul cu datoriile către stat şi către jucători”, a spus Cristescu pentru Digi Sport.

Daca pana acum in toate discutiile a aparut doar Nicolae Cristesc, in preluarea echipei mai este implicat si un alt om de afaceri, Adrian Zamfir, care este defapt capul in aceasta afacere. El este cel care va sustine financiar echipa.

Social-democraţii s-au implicat serios în fotbal şi deja controlează cele mai importante echipe. După condamnarea lui Gigi Becali, Viorel Hrebenciuc se ocupă de destinele Stelei, iar Dinamo a fost preluată de Ionuţ Negoiţă, al cărui frate, Robert, a câştigat Primăria Sectorului 3 din partea USL (PSD). Urmează ca şi Rapidul să intre în sfera de influenţă politică a PSD-ului, după ce, în „era Copos” clubul a fost „sub aripa” Partidului Conservator, cel în care „a activat” omul de afaceri. În afară de cele trei echipe mari din Bucureşti, Petrolul Ploieşti, Pandurii Tg-Jiu şi Astra Giurgiu au primit sponsorizări importante din partea autorităţilor locale social-democrate.

rapid2

Echipă     influenţa politică

Steaua                USL (PSD)
Dinamo              USL (PSD)
Petrolul             USL (PSD)
Pandurii            USL (PSD)
Astra                  USL (PSD)
FC Vaslui          neutră
CFR Cluj            neutră
GAZ Metan      neutră
FC Braşov        neutră
Corona Braşov    PDL
Ceahlăul           PDL
Oţelul                USL (PNL)
Săgeata             USL (PSD)
FC Botoşani    USL (PSD)
Viitorul           neutră
Timişoara      USL (PNL)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *