neagu-bif7844

Vicepreşedintele CS Oltchim, Andrei Luca, a declarat sâmbătă, că echipa feminină nu va fi înscrisă în Liga Campionilor, iar pentru competiţia naţională se va lua o decizie până la finalul lunii în curs, când este termenul-limită de înscriere.

“Termenul-limită la EHF este de 11 iunie. Noi am sperat că vom găsi o soluţie financiară până în 10 iunie, dar a devenit clar că nu vom avea sprijinul financiar de care avem nevoie. Astfel că, echipa nu va participa în Liga Campionilor, am şi anunţat federaţia europeană. Cât despre Liga Naţională, nu pot spune nimic acum. Termenul de înscriere este de 30 iunie, conform anunţului FRH, iar până atunci încercăm să facem pas cu pas totul”, a declarat Andrei Luca.

Vicepreşedintele CS Oltchim a mai precizat că niciuna dintre jucătoarele aflate încă sub contract, adică Iulia Curea, Iulia Managarova, Nicoleta Safta, Daniela Băbeanu şi Eliza Buceschi, nu au anunţat oficial că ar urma să plece la o altă echipă. “Nu vreau să comentez ce se scrie şi ce zvonuri sunt despre jucătoarele noastre aflate sub contract. Noi nu am primit nicio informare oficială din partea lor, e tot ce pot spune în prezent”, a explicat Luca.

Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea avea drept de joc în ediţia 2013-2014 direct în faza grupelor.

EHF nu a anunţat încă echipele participante şi plasarea lor în urnele valorice, între care se vor afla şi unele pe bază de wild-card, dar România nu va putea substiui absenţa Oltchimului cu un alt club. România pierde astfel un loc de Liga Campionilor, chiar cel calificant în faza grupelor, şi va fi reprezentată doar de vicecampioana HCM Baia Mare, în tur preliminar.

Comitetul Executiv al EHF se va întruni în 21-22 iunie, urmând să anunţe procedurile de desfăşurare a ediţiei 2013-2014 a Ligii Campionilor, dar şi echipele participante.

Tragerea la sorţi a turneelor din tururile preliminare va avea loc în 26 iunie, iar cea a grupelor, o zi mai târziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *