Care este cel mai bun produs impotriva parului rarit? Multi oameni cred ca le cade parul din cauza unei boli sau deoarece este ea o bola in sine. Acest lucru insa nu este adevarat. Chelia si caderea parului nu sunt cauzate de o boala, ci de mai multe factori. Acestia pot include imbatranirea, pot fi ereditari sau pot fi din cauza nivelului de testosteron din corp.

Acestea sunt vinovante pentru majoritatea cheliilor atat la femei cat si la barbati. Dar sunt si mai multi factori care pot cauza caderea parului, sau contribuie in mod semnificativ acesteia, si este important sa ne gandim si la aceste cauze cand vrem sa ne ajutam parul sa creasca din nou – si mai ales cand alegem produsul pentru parul rarit.

Unele cauze pot fi datorate schimbarilor hormonale. Aceasta poate insemna orice de la o boala a tiroidei pana la nasterea unui copil, sau chiar si folosirea tabletelor anticonceptionale. O boala serioasa poate contribui si ea la caderea parului (si lipsa cresterii acestuia) – precum o tumoare in ovarii sau in glandele adrenale, sau chiar si o febra. Unele tratamente, precum chemoterapia, cauzeaza parul sa cada dar dupa oprirea acestora parul va incepe sa creasca din nou.

Aceste sunt alte posibile cauze ale caderi parului: samponarea prea deasa a parului sau folosirea uscatorului de par prea des poate sa opresca cresterea parului. In multe din aceste cazuri, oamenii erau predispusi la caderea parului, dar deoarece au continuat sa isi spele capul sau sa isi usuce parul cu foehnul prea des, au descoperit ca pierdeau cat mai mult par cat mai repede.

Alti factori pot fi cei emotionali sau stresul fizic. Si acestea pot duce la caderea parului. Chiar si ticurile nervoase pot contribui la caderea parului, precum tragerea parului sau scarpinarea scalpului. Arsurile, terapiile cu radiatii si parazitii din corp pot fi de asemenea cauze. Poate fi si necesar sa va ganditi la tipul produsului contra rarirea parului.

Insa, majoritatea acestor factori nu cauzeaza singuri caderea parului. Dar o persoana poate deveni predispusa la caderea parului daca este expusa la cativa dintre acesti factori, sau sa aiba deja predispozitiunea mostenita.

Deci cand te gandesti care ar putea fi cauza caderii parului tau, tine minte ca daca stii ca familia iti este predispusa la caderea parului, trebuie sa ai mare grija cum iti ingrijesti parul si sa nu faci nimic ceea ce ar putea contribui la pierdera acestuia. Poate nu exista mod prin care sa poti opri caderea parului, dar poti sa o ameliorezi, sau sa o amani pana la batranete.

In zilele noastre, modul in care aratam si ne vede lumea defineste modul in care se comporta altii cu noi. iar de aceea caderea parului este un subiect important, si oamenii considera modalitatile cele mai bune pentru a preveni rarirea lui. Este bine sa considerati aceasta tema ca si una generala si sa va ganditi la toti factorii care cauzeaza rarirea parului. Exista multe produse, precum sampoane, lotiuni, potiuni, tablete si sprayuri care ar putea fi un posibil tratament. Orice decizi sa cumperi, ai grija de sanatatea ta si fa multe exercitii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *