Prezenta relativ recenta (tigara electronica iese pe piata produselor de consum larg ”abia” in 2003) reprezinta un handicap pentru e-tigara . Companiile mari producatoare de tutun exista de mai bine de un secol. In tot acest timp, directorii acestora au sustinut financiar diverse tabere politice, fie in campaniile electorale, fie in zone mai putin legale, dupa ce politicienii au ajuns in functii publice, de unde au putut influenta ce este permis din punct de vedere al sanatatii publice, si ce nu.
S-au scris carti, s-au regizat filme si s-au facut studii despre legaturile puternice dintre politic si producatorii mari de tutun. De cativa ani insa, acestei „casnicii” ii este planuit divortul.
In special din Australia, vine un val de politici care vor sa elimine aproape complet consumul de tigari de tutun. La mijlocul lunii februarie, acest val a atins si granitele Uniunii Europene. In Rusia, Președintele Federatiei, Vladimir Putin, a promulgat o lege care interzice fumat ul în locurile publice. Într-un comunicat AGERPRES, Kremlinul informează că legea interzice fumatul în locurile publice, și va intra treptat în vigoare începând din luna iunie. Desi U.E. are gandite reglementari in ceea ce priveste siguranta fumatorului si a celor din jurul sau, procesul legislativ este unul greoi si companiile mari de tutun de care vorbeam la inceput, au legaturi foarte puternice in tarile-membre.
Aceasta poate reprezenta sansa pentru ca tigarile electronice sa reprezinte cea mai sanatoasa alternativa la fumat, care exista in prezent. Calitatile prezente intr-o etigara (poti regla nivelul de nicotina de care organismul tau are nevoie) precum si lipsa substantelor cancerigene dintr-o tigara de tutun, o recomanda pentru cei care vor sa se lase de fumat pe termen, dar inca vor sa mai iasa in oras la o tigara.