Panourile radiante in infrarosu genereaza caldura la temperaturi relativ scazute pe care o difuzeaza uniform, pe suprafete relativ mari. Eficienta unui sistem de incalzire consta in diferenta dintre energia irosita pentru producerea caldurii si caldura obtinuta.

Modele si preturi gasiti aici

Sistemele traditionale incalzesc aerul unei incinte. Prin urmare aceste sisteme nu sunt capabile sa se adapteze rapid la schimbarile conditiilor climaterice exterioare. Aerul cald este mai usor si tinde sa se ridice, iar pentru a atinge o temperatura de 20 grade Celsius la inaltimea utilizatorului trebuie sa se atinga o temperatura mai mare la nivelul tavanului (25-28 grade Celsius).

Panoul radiant in infrarosu, gratie sistemului sau unic, transforma energia electrica in caldura si propaga aceeasi cantitate de caldura pe intreaga suprafata. Practic, panourile radiante propaga caldura datorita diferentei de temperatura intre panou si corpul care o absoarbe. Caldura este indreptata catre orice corp care are o temperatura mai mica decat cea a panoului radiant insusi.

Exista si panouri prin convectie, impropriu denumite “panouri radiante” convectoare care au ca element de incalzire in interior un simplu fir, rezistenta electrica. Acestea sunt incadrate in categoria sistemelor traditionale de incalzire prin convectie. Suprafata incalzita de acestea este in cel mai bun caz la jumatate fata de cele prin radiatie.

Caloriferele electrice sunt mari consumatoare de electricitate iar randamentul acestora este foarte scazut. Noile tehnologii in infrarosu vor inlocui cat de curand aceste aparate electrice de incalzire.

Comparatii cu alte dispozitive de incalzire:

Modele si preturi gasiti aici

Plazma Termica NANO – Tehnologie de Incalzire Inteligenta

Sistemul de incalzire utilizat la “Plasma Termica” este o combinatie de generator de caldura care este o aplicatie exclusiva a nano tehnologiei si a sticlei prietenoase cu mediul. Mai mult decat atat, caracteristicile si lungimea de unda a razelor solare si ale Plazmei Termice sunt aceleasi. Cu alte cuvinte, ciclul de incalzire al soarelui este modelat in conditii de laborator si adaptat la incalzitoarele de plasma.

Spectrul complet al luminii solare consta in raze vizibile si invizibile.

Razele vizibile sunt : rosu, orange, galben, verde, indigo, albastru si violet in culori, cunoscut ca si culorile curcubeului.
Razele invizibile sunt ultravioletele UV, X, Gamma, Cosmice, undele lungi, undele medii, undele scurte, microunde si infrarosii.

Undele electromagnetice intre lumina vizibila si microunde sunt numite unde infrarosii. Lungimea de unda a razelor infrarosii variaza intre 0,76 si 1000 microni. Intre 0,76 si 1,5 microni se numesc raze infrarosii apropiate (de suprafata), intre 1,5 si 4 microni sunt razele infrarosii medii iar intre 4 si 1000 microni se numesc raze infrarosii indepartate (de profunzime).

Cand aceste raze au caracteristicile listate urmatoare, sunt numite Unde Infrarosii Intunecate.
Radiatie : Razele Infrarosii radiaza sau imprastie de la o sursa localizata.
Penetrare : Spre deosebire de lumina vizibila, razele infrarosii pot sa penetreze in adancime pielea si tesuturile invecinate pana la 3-3,7 cm.
Rezonanta : Razele Infrarosii genereaza in mod natural caldura determinand moleculele corpului sa vibreze rapid unele contra celorlalte.

Razele soarelui, care sunt numite DIR Dark Infrared Rays, Raze Infrarosii Intunecate sunt localizate in spatele spectrumului vizibil si au o dimensiune lunga a undelor intre (10-1000 microni). Sunt rezistente. Sunt eficiente. Din contra, acelea care au lungimea scurta de unda (1,5 – 10 microni) sunt numite Raze Infrarosii.

Modele si preturi gasiti aici

Razele DIR sunt mai eficiente in generarea de caldura. Ele sunt absorbite de catre corpuri si organisme. Pe deasupra au o mai mare rezonanta care conduce catre o vibratie eficienta a moleculelor organice rezultand o generare importanta de caldura.

Suprafetele reflecta cu usurinta razele scurte ca de exemplu raze infrarosii, totusi razele infrarosii sunt slabe in incalzirea obiectelor si corpurilor. Ele incalzesc numai suprafetele conductoare, prin marea energie pe care moleculele o transporta, acesta fiind un mod artificial de incalzire. Este ca si caldura unei flacari. Cu toate acestea, razele DIR penetreaza corpul si creeaza energie in interior, nu la suprafata. Acestea este primul motiv al eficientei incalzirii soarelui.

Plasma Termica NU UTILIZEAZA TEHNOLOGIA MICROUNDE ! Microundele sunt generate de o piesa numita magneton, iar microundele NU INCALZESC ci agita tot ceea ce este molecula lichida din mancare (apa, grasimi, etc.) si astfel se incalzeste mancarea. Plasmele termice nu au nici un magneton in compozitie.
La Plasmele Termice razele infrarosii sunt generate de o retea foarte fina de argint aplicata pe suprafata interioara a sticlei.
Un magnetron de dimensiunile unei plasme termice, daca ar fi produs, ar costa cateva mii de euro.

Modele si preturi gasiti aici

AVANTAJELE EXCLUSIVE ALE PLASMELOR TERMICE NANO

Generatoare de caldura Dual AG+
Incalzitoarele cu plasma radianta in infrarosu nu au elemente vizibile de incalzire. Sticla insasi este o unitate generatoare de caldura cu molecule de argint ascunse in interior. Multumita nano tehnologiei, caldura este generata in interiorul aparatului fara nici o pierdere si curentul electric este transformat in caldura cu o eficienta de 99,9 %.

Generatoare de caldura Neo C++
Neo C++ este o aplicatie unica a unei relativ subtiri foite de carbon pe o placa incalzitoare de sticla cand limitarea temperaturii la suprafata este necesara. Este sanatoasa, si extraordinar de bine proiectata pentru confortul uman.

Baie de Caldura Izoterma
Comparativ cu alte dispozitive electrice, Incalzitoarele cu Plazma radiaza caldura uniform in mediul apropiat. Caldura este generata in suprafetele interioare largi ale panoului radiant de sticla si este radiata sub un unghi de 180 grade, asigurand o distribuire egala de caldura fara pierdere. De altfel, atata timp cat caldura nu este directionata ca la panourile radiante in infrarosu nu numai catre obiectele din fata, (catre zone limitate) astfel si obiectele de jur imprejurul Plazmei Termice sunt incalzite. Se creeaza astfel o incalzire uniforma si omogena numita “Baie de caldura izoterma”.

Incalzire Inteligenta
Incalzitoarele cu plasma termica cu radiatie infrarosie consuma mai putina energie in timp ce functioneaza perioade indelungate in care mentin constanta temperatura la suprafata.

Plazma Termica NANO – Panouri Radiante Infrarosu de Sticla – Avantaje
Panourile Radiante in Infrarosu prezinta o serie de avantaje fata de toate celelalte sisteme de incalzire.

– instalare rapida, simpla (pe tavan sau pe pereti), cu costuri reduse,
– nu necesita aprobari, intocmire proiect, racordare la reteaua de gaze
– nu exista pierderi de caldura ca la sistemele clasice (conducte, centrale)
– incalzire rapida fara consum de oxigen
– mentine o umiditate a aerului constanta si optima
– sunt igienice, nu se antreneaza praful in incaperi
– elimina mirosurile neplacute (fumul de tigare)
– purifica aerul si apa (ionizeaza)
– ocupa mai putin spatiu ca alte sisteme
– nu necesita o incapere speciala, aerisita, sau incaperi de depozitare combustibil, etc
– peretii se mentin uscati, nu apare igrasie, mucegai
– sunt estetice
– sunt securitare
– nu necesita intretinere (revizii periodice, piese de schimb, etc)
– randament crescut comparativ cu alte sisteme de incalzire
– nepoluante, nu exista deseuri toxice, noxe, CO2

Beneficiile Incalzirii cu Panouri Radiante Infrarosu asupra sanatatii
Beneficiile incalzirii cu radiatie infrarosu asupra sanatatii corpului uman si asupra corpurilor vii in general sunt cunoscute si aplicate in medicina de foarte multi ani.
Corpul uman in urma radiatiei infrarosu se incalzeste treptat si astfel se creeaza o stare de bine a intregului organism.

– reducerea tensiunii arteriale
– oxigenare mai buna a tesuturilor
– imbunatateste sistemul de transpiratie
– incalzeste si elimina grasimile si toxinele din sange si astfel usureaza circulatia sangelui
– echilibreaza nivelul acidului in organism
– normalizeaza nivelul colesterolului
– previne cresterea si dezvoltarea bacteriilor in organism
– traversarea in totalitate a corpului uman de frecventele biologice ale radiatiilor infrarosii duce la stimularea puterii de autovindecare a organismului, intareste sistemul imunitar
– mentine un mediu prielnic somnului
– efect anti imbatranire, prelungeste durata de viata
– relaxeaza si reduce stresul si efectele acestuia
– ameliorari importante ale alergiilor, astmului, reumatismului si simptomelor menopauzei
– ajuta plantele si organismele sa creasca mai repede, se utilizeaza de la nou nascuti la cei maturi

Modele si preturi gasiti aici

Derscriere produs:
Toate sistemele de incalzire sau racire necesita utilizarea unui termostat pentru reglarea temperaturii ambientale si pentru optimizarea costurilor cu energia. Un termostat intrerupe alimentarea cu curent electric a aparatului, in momentul in care temperatura mediului ambiant ajunge la temperatura setata de utilizator. Priza Termostat are o utilizare mult mai usoara decât termostatele clasice deoarece pentru montaj nu este necesara interventia unui electrician autorizat. In priza termostat se introduce aparatul care se doreste a fi monitorizat d.p.d.v. al temperaturii ambientale, iar aceasta la rândul ei se introduce intr-o priza electrica a apartamentului. Priza Termostat dispune de un afisaj digital unde se regasesc toate informatiile legate de temperatura mediului ambiant, temperatura setata, modul de lucru, starea bateriei.

Priza Termostat – Caracteristici Tehnice
Tensiune / Frecventa de functionare: 230 V AC/ 50 Hz
Sarcina (maxima) Rezistiva: 16 A / 3680 W
Sarcina (maxima) Inductiva: 2 A / 460 W
Temperatura de operare: -10 C + 70 C
Intervalul de masurare al temperaturii: +5 C + 30 C
Precizie de masurare: +/- 1 C
Perioada de masurare: 10 secunde
Posibilitate afisare atat in grade C (Celsius) cat si in grade F (Fahrenheit)
Posibilitate utilizare atat pentru aparate de incalzire cat si pentru cele de racire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *