Un concept relativ nou aparut initial in China, dar care s-a extins repede in Europa si SUA. Inventie a unui farmacist chinez, a ajuns intrun scurt timp sa fie considerata o alternativa adevarata de renuntare la fumat. Aseamanatoare cu o tigara obisnuita, tigara electronica prezinta mult mai multe beneficii pentru sanatatea celui care o utilizeaza, cat si o reala economie.

In multe tari din intreaga lume s-au introdus initiative legislative care nu permit fumatul in spatiile publice din interior, fie el in baruri, cluburi sau restaurant si chiar in exterior. Multi fumatori considera acest lucru o mare bataie de cap si un, la fel de mare, inconvenient, insa exista o metoda la indemana prin care se poate evita problema mentionata si solutia o reprezinta tigara electronica.

Ce este de fapt o tigara electronica?

Tigarile electronice sunt un concept relativ nou pe piata si reprezinta o alternativa viabila la fumatul de tigari traditionale. Pare ca o tigara obisnuita are chiar si un mic Led care se aprinde de cate ori inhalati din dispozitiv.

Aceasta a fost initial fabricata in China, dar sa extins cu mare viteza inspre Europa si SUA. Acolo, sa imbunatatit si a devenit mult mai sigura pentru utilizare. Motivul principal pentru care doriti sa utilizati o tigara electronica este eliminarea a mii de elemente nocive folosite in tigara obisnuita.

In Romania, legislatie in vigoare privind nterzicerea fumatului in spatiile indoor nu este (inca) aplicata in toate localurile, existand exceptii, dar cel mai sigur intr-o perioada scurta se va alinia la normele europene. Cu atat mai bine, puteti fi pregatit din timp cu o solutie la indemana.In cadrul marilor companii, restaurante sau alte locatii, aceasta lege este deja in vigoare si angajatii sau clientii nu au voie sa fumeze, trebuind sa paraseasca perimetrul pentru a-si putea satisface nevoia de nicotina.

De ce tigara electronica este solutia la inconvenientul creat de legislatia adoptata sau care urmeaza a fi adoptata? Nimic mai simplu: tigarile electronice pot fi utilizate in orice tip de spatiu inchis, deoarece nu elimina fum, intrucat nu exista ardere, fiind elimitate doar vapori de apa. Asadar, nu exista nici un risc de fum pasiv si implicit nici un risc pentru sanatate celor din jur.

Tigarile electronice nu contin gudron, monoxide de carbon si nici alte chimicale nocive care pot fi gasite in tigarile traditionale din tutun.

Cine este inventatorul tigaretelor electronice?

Farmacistul chinez pe nume Hon Lik, care in urma unei tragedii in familie in care tatal sau a murit de cancer pulmonar, a devenit constient de efectele daunatoare ale folosirii unei tigarilor traditionale si cum la randul lui era un fumator avid a reusit sa experimenteze si sa descopere ce sa poata oferii in continuare beneficiile fumatului, dar care sa elimine toate efectele negative ale unei tigarete de tutun. Desi in 2011 acest produs a fost categorisit ca un produs din tutun, desi nu contine decat nicotina extrasa din tutun, acest dispozitiv este cu mult mai mult de atat.

Ce reprezinta aburitul/vaporizarea?

Aburitul este omologul fumatului. O persoana care foloseste tigara electronica sau o e-tigara este cunoscut ca un om ce abureste sau vaporizeaza, nu fumeaza pentru ca nu exista nici cea mai mica urma de fum prezenta prin utilizarea acestor tigari electronice , ea emite doar vapori de apa si nicotina. Vaporii mai pot contine, de asemenea, glicerina si aroma, multe compani au introdus elichid cu diverse arome in afara de tutun si mentol.

Cum incepi sa utilizezi etigara?

Tigara electronica este disponibila atat in variante de starter kit, care contin toate elementele de care un fumator ar avea nevoie sa inceapa sa foloseasca tigara electronica cat si in versiuni pentru utilizatori avansati. Exista si diferite branduri de tigara electronica, o buna documentare despre aceste dispozitive este recomandata. Pentru un pret standard veti avea doar elementele de baza, baterii, tigara electronica, 5 cartuse, manual, si un incarcator USB impreuna cu un adaptor de priza.

Cum explica utilizatorii experienta de aburire?

Vaporizarea este mai delicata, dar mentine un hit puternic in gat oferit si de tigara normala, dar cu mai multa finete. Exista diferite tehnici de aburit pe o tigara electronica, in functie si de tipurile de baterie, manuala sau automata. Inainte sa inhalati din tigara, asteptati o fractiune de secunda (in cazul in care etigara dispune de baterie manuala), asta permite incalzirea solutiei de nicotina lichida pentru a crea o experienta mult mai placuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *