In Romania Tulburarea de stres post-traumatic (TSPT) este un fenomen caruia nu i se acorda foarte multa importanta, cu toate ca el exista. Un ajutor pentru persoanele fumatoare care sufera de TSPT poate fi tigara electronica.

In urma cu o saptamana, la premiera filmului Batman ”The Dark Knight Rises”, in Colorado, a avut loc un atac armat in urma caruia 12 persoane au murit si peste 50 de persoane au fost ranite grav. Evenimentul a avut un impact urias asupra americanilor dar si asupra Europei, premiera filmului de la Paris fiind amanata.

Pentru supravietuitori dar si pentru familiile celor raniti au sosit numeroase ajutoare de la diferite persoane si companii. Printre aceste companii s-a aflat si un retailer din SUA care comercializeaza tigari electronice. Acesta a oferit gratis tigari electronice supravietuitorilor fumatori sustinand ca exista o legatura stransa intre fumat si Tulburarea de stres post-traumatic (TSPT).

Tulburarea de stres post-traumatic (TSPT) este o boala dizabilitanta care apare in urma unui eveniment terifiant. Adesea, persoanele afectate se confrunta cu ganduri si amintiri privind chinul prin care au trecut, care ii inspaimanta si sunt persistente si sunt indiferenti emotional fata de persoane de care erau apropiati.

Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura pozitiva intre fumat si TSPT chiar de la descoperirea acestei boli, dupa Primul Razboi Mondial. Exista chiar statistici care arata ca aproximativ 45% dintre persoanele care sufera de TSPT sunt fumatoare. Cercetatorii cred ca cei care sufera de TSPT apeleaza la fumat pentru a-si calma nervii si pentru a-si controla emotiile aparute in urma traumei suferite.

Fiind prea preocupati sa isi amelioreze starea psihica, bolnavii de TSPT nu mai iau in calcul faptul ca fumatul are efecte nocive asupra sanatatii. Oferirea unei alternative cum este tigara electronica ar putea constitui un ajutor de nepretuit pentru fumatorii cu TSPT.

Tigara electronica reuseste sa ofere acelasi la sentiment, ca si atunci cand ai fuma, fara sa dauneze organismului. Daca bolnavii de TSPT ar folosi tigara electronica pentru a renunta la fumat atunci si-ar proteja sanatatea de efectele nocive ale fumatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *