FDA (Food and Drug Administration) se straduieste de cativa ani sa reglementeze tigara electronica. Cu toate ca FDA este o organizatie cu autoritate in SUA, aceasta este renumita pentru numeroarele abuzuri pe care le-a facut de-a lungul timpul, unul dintre cele mai recente fiind asupra tigarilor electronice.

FDA responsabila cu reglementarea alimentelor si medicamentelor in SUA incearca de prin 2009 sa reglementeze si tigara electronica. Initial agentia a incercat sa reglementeze tigara electronica ca fiind un dispozitiv medical insa nu a reusit acest lucru. Pe 25 aprilie 2011 agentia a anuntat ca intentioneaza sa reglementeze tigara electronica dupa sectiunea 905 (j) a legii din Prevenirea Fumatului in Familie si Legea privind controlul tutunului.

Sectiunea 905 (j) a fost intocmita pentru a opri inmultirea noilor branduri de tigari clasice. Pentru a fi in conformitate cu sectiunea 905 (j) noile produse din tutun ar trebui sa furnizeze informatii calitative si cantitative comparativ cu celelalte produse deja existente in piata.

Este totusi ciudat faptul ca FDA doreste sa reglementeze tigarile electronice dupa aceasta lege avand in vedere ca aceste nu contin tutun. Dar lasand la o parte acest mic detaliu sa vedem o comparatie intre tigarile electronice de astazi si tigari electronice de alta data.

Tigarile electronice au avut o evolutie uriasa de-a lungul timpului. In anul 2007, cand acestea au aparut pentru prima data in Europa, acumulatorii lor nu tineau decat cateva ore. Cartusul era prost construit si avea in interior acea vatelina care dupa o perioada de timp nu mai retinea lichidul atat de bine si apareau acele scurgeri. De asemenea, existau scurgeri de lichid si in gura utilizatorului, in momentul cand acesta dorea sa inhaleze. Cantitatea de vapori nu era foarte mare si scadea progresiv pe masura ce se vaporiza lichidul din cartus.

Produsele de astazi sunt imbunatatite. Bateriile de tigari electronice sunt mai mari si mai puternice si pot tine o zi intreaga, chiar si mai multe pentru unii utilizatori. Designurile moderne ale cartuselor, care intre timp s-au transformat in clearomizoare, permit utilizatorului sa stocheze o cantitate mai mare de lichid si sa evite acele scurgeri. Cantitatea de vapori este uriasa la unele modele si nu variaza in functie de cantitatea de lichid prezenta in cartus.

Esential este ca tigarile electronice au devenit din ce in ce mai eficiente si din ce in ce mai multi oameni reusesc sa le foloseasca cu succes. Insa, cu noile reglementari este posibil ca aceasta eficienta sa scada si sa afecteze consumatorii din lumea intreaga care au reusit deja sa renunte la tigarile clasice.

Poate ca tigarile electronice nu su fost testate atat de mult ca si alte produse farmaceutice de renuntare la fumat. Dar, luand in considerare rata tot mai mare de crestere a fumatorilor, un inlocuitor acceptabil pentru fumatori care sa fie mai sigur decat tigarile din tutun ar putea fi de ajutor. Daca cineva drag voua nu ar putea sa renunte la fumat ati prefera sa foloseasca o tigara electronica, care este mai sigura, sau sa continue sa inhaleze fum?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *