Astmaticii fumatori au un profil inflamatoriu al plamanilor total diferit de cel al persoanelor care nu au fumat niciodată. O solutie pentru acestia ar putea fi tigara electronica.

Potentialul pe care tigara electronica il are este urias. Cu toate ca nu exista inca suficiente studii legate despre acest produs un lucru este cert, toti cei care au renuntat la fumat cu tigara electronica se simt mai bine din toate punctele de vedere. Printre acesti fumatori care au incercat tigara electronica, si se simt mai bine, se afla si persoane care sufera de astm.

Din comentariile si review-urile existente pe internet se pare ca toti astmaticii care folosesc tigari electronice se simt mai bine. Cu totii au remarcat o imbunatatire a starii de sanatate, a respiratiei si a conditiei fizice. Ba chiar mai mult, multi dintre ei nu au mai fost nevoiti sa foloseasca inhalatoarele o buna perioada de timp.

Atentie insa pentru ca au existat cativa astmatici care in primele zile dupa ce nu au mai folosit analoage si au aburit tigara electronica au intampinat cateva neplaceri. Dupa explicatiile lor si ale medicilor la care au fost, se pare ca acest lucru se intampla deoarece plamanii incep sa elimine depunerile stranse in timp din cauza fumatului.

Protrivit cercetatorilor olandezi fumatorii care suferă de astm au un profil inflamatoriu al plamanilor total diferit de cel al persoanelor care nu au fumat niciodată. “Am descoperit că expunerea la tigari ar putea sa mareasca grosimea epiteliului si a garniturilor cailor respiratorii din plamani.

Aceasta ar putea putea fi principala cauza a faptului ca pacientii care sufera de astm manifesta mai multe simptome ale acestei boli, cum ar fi dificultati de respiratie sau un exces de flegma, in comparatie cu nefumatorii astmatici”, a declarat coordonatorul studiului, cercetator la Universitatea Groningen din Olanda, Martine Broekema.

Insa, aceste neplaceri au disparut in decurs de o saptamana potrivit comentariilor scrise de astmatici. Iata declaratia unui astmatic care s-a confruntat cu o astfel de problema, „La inceput cand am renuntat la analoage si am inceput sa folosesc tigara electronica astmul s-a inrautatit. Dupa o saptamana fara analoage, aceste simptome au disparut incet incet. Mi-a fost greu sa inteleg de ce mi s-a intamplat asta, insa intr-un final am reusit.

Dupa 15 ani de fumat plamanii mei s-au umplut de gudron, nu sunt sigur daca si altii au remarcat acest lucru, insa la mine crizele de astm erau mai putine cand fumam dar mai intense… Folosesc tigara electronica de 7-8 saptamani si ma simt mult mai bine, mirosul s-a imbunatatit, am inceput sa lucrez fara sa folosesc inhalatorul si nu mi-am mai folosit inhalatorul de urgenta de saptamani.”

Un alt lucru la care trebuie sa fie atenti cei care sufera de astm si doresc sa incerce tigara electronica este lichidul. Este foarte important sa isi achizitioneze un lichid de calitate. De asemena, exista astmatici care sunt alergici la PG, acestia sunt sfatuiti sa foloseasca lichide VG.

Majoritatea astmaticilor care folosesc tigara electronica se simt mai bine si sunt fericiti ca starea lor de sanatate s-a imbunatatit. Chiar daca unii dintre ei la inceput au avut cateva mici neplaceri, cu totii sunt de parere ca a meritat tot efortul si sunt recunoscatori pentru ca tigara electronica i-a ajutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *