Conform definitiei, cutitul este o unealta cu multiple intrebuintari.

Ocupa un rol foarte important in viata de zi cu zi, in situatii de supravietuire, de lupta, autoaparare, procurarea hranei, etc.

Poti achizitiona cutitul accesand acest link.

De-a lungul istoriei, procesul de manufactura al cutitelor a fost dezvoltat in multe orase si de catre numeroase civilizatii.

Odata cu descoperirea fierului, lamele cutitelor au devenit mai durabile si cu mult mai rezistente si elaborate odata cu utilizarea fierului in combinatie cu carbon, crom, nichel, wolfram etc. obtinandu-se astfel otelul.

Cel mai bun cutit este practic, rezistent, usor de ascutit si cel mai important, se adapteaza cu usurinta scopului pentru care a fost ales.

Trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte la achizitionarea unuia. Daca alegerea ta este un cutit militar, greutatea acestuia nu trebuie sa depaseasca 550 g iar lama trebuie sa fie din otel pentru a rezista la presiune fara sa se indoaie sau rupa.

Astfel de calitati se gasesc la Cutitul Militar Mil-Tec 34,5 cm. In plus, lama este imbracata in teflon, ceea ce-i confera o duritate sporita, protectie impotriva substantelor corozive si elimina reflectiile, aspect deosebit de important intr-o situatie de lupta sau supravietuire.

Manerul sau este de 12,5 cm, suficient de lung pentru a proteja degetele de taisul ascutit al lamei. Materialul de fabricatie este plastic dur, cauciucat, cu striatii pentru a impiedica alunecarea in conditii de vreme neprielnica.

Poti achizitiona cutitul accesand acest link.

Teaca Cutitului Militar Mil-Tec 34,5 cm are si ea un rol important. Poate fi atasata la curea, iar sistemul de inchidere cu capsa este ideal atat datorita faptului ca tine cutitul prins fix de teaca nelasandu-l sa joace dar si pentru posibilitatea de eliberare rapida pe care o ofera. Fiind din material textil este foarte usor de curatat dar si silentioasa.

Ca utilizare, cutitul militar ofera numeroase posibilitati. Poate fi folosit ca arma de aparare si atac, la prepararea explozibilului, la extragerea prafului de pusca, pentru a taia diferite materiale (cabluri, cutii, materiale textile), la confectionarea de curele, franghii, bandaje etc.

Intretinerea unui cutit militar nu necesita un efort deosebit. Trebuie mentinut curat (daca prezinta urme de grasime se spala cu apa calda si putin detergent) si uscat.

Cutitul Militar Mil-Tec 34,5 cm nu este unul sofisticat ci din contra, are un aspect simplu, liniar si de bun gust. Te poti baza oricand pe el deoarece este puternic si iti confera siguranta.

Poti achizitiona cutitul accesand acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *