Sfantul Valentin sau in varianta engleza Valentine’s Days, este o zi speciala pentru cei indragostiti, dar si pentru cei care sunt in cautarea iubirii si care isi doresc ca arcul lui Cupidon sa-i nimereasca cu sageata dragostei. Cu toate ca noi romanii avem o sarbatoare a dragostei pe care o petrecem in 24 februarie, Dragobetele, ne bucuram si de aceasta sarbatoare imprumutata, caci este un prilej de a ne arata dragostea celui drag noua
.

Pentru ca poate printre noi se afla si persoane care vor sa stie mai multe despre aceasta sarbatoare a Sfantului Valentin si cine a fost acesta si vor sa stie care sunt originile si legendele care au dus la sarbatorirea acestei zile a dragostei in fiecare zi de 14 februarie, va prezentam mai jos cateva povestioare care zugravesc legendele Sfantului Valentin.

Iata ce spun aceste povestioare:

Se spune ca Valentin a fost un preot roman martirizat in timpul persecutiei lui Claudius intre anii 269-270 d.c. Tanar fiind, Valentin ii ajuta pe crestini in vremurile persecutiei. El a fost prins si bagat in inchisoare, unde a devenit un propovaduitor. Tocmai de aceea a fost condamnat la moarte la data de 14 februarie-269. In timpul cat a stat in inchisoare el trimitea mesaje de imbarbatare prietenilor spunandu-le “Amintiti-va de Valentin” si “Va iubesc”.

O alta legenda spune ca Valentin a fost primul care a scris o scrisoare de dragoste. Pe vremea cat el era la inchisoare, el se imprieteneste cu fiica temnicerului pe care a reusit sa o convinga sa creada in Dumnezeu si de care s-a indragostit. Valentin a fost executat in data de 14 feb. 269, iar in acea zi el a scris o scrisoare de dragoste fetei temnicerului semnand-o “From Your Valentine”.

Mai exista o legenda care spune ca Valentin era un preot care a trait in secolul III in Roma, pe langa curtea imparatului Romei, Claudius Gothicus al II-lea. Acest imparat crud si nedrept pentru ca nu aveam decat un scop acela de a se imbogatii si a cucerii cat mai multe pamanturi si pentru ca i se parea ca barbatii nu sunt destui pentru a-i face soldati, a decis ca sa interzica casatoria barbatilor tineri pentru ca cestia sa fie inrolati in armata. Valentine, considerand aceasta hotarare nedreapta, l-a inselat pe Claudius si pe ascuns a incurajat tinerii sa se casatoreasca si chiar a celebrat casatorii in secret. Cand a fost descoperita fapta sa, Claudius a ordonat sa fie ucis.

Deci, toate aceste legende au un numitor comun si anume ca a existat un Valentin, care era preot si care a fost intemnitat si apoi executat intr-o data de 14 februarie. Aceasta zi a ramas ca fiind zi speciala a indragostitilor, iar Sfantul Valentin este considerat ca fiind protectorul indragostitilor.

Happy Valentine’s Day tuturor celor indragostiti, iar cei care inca nu si-au gasit perechea, le uram ca in aceasta zi de Sfantul Valentin, aceasta sa le iasa in cale! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *