După FilmBox.ro, sit românesc de unde poţi descărca legal filme, vine Muvix.ro, un sit tot românesc ce permite să vezi online filme.

Cică ar fi fost lansat ieri! Să vedem cum se prezintă: “Muvix.ro este situl unde găseşti zeci de filme româneşti şi străine pe care le vezi online, contra cost şi în deplină legalitate. Este un proiect românesc de video on demand creat de o echipă de cinefili care-ţi aduce filme de Hollywood, filme europene şi autohtone.

Poţi să le urmăreşti online, oricând şi de oriunde vrei şi ai acces la ele imediat.”

imagine

“Ştim că nimic nu se compară cu un film bun care se vede bine, aşa că aici vei găsi numai filme care merită: premiate, renumite şi pe care poţi să le vezi la o calitate ridicată. Adăugăm constant filme noi pe site, inclusiv filme care se găsesc greu, aşa că dacă vrei să fii la curent cu noutăţile, fii cu ochii pe noi.

Primim şi sugestii: dacă vrei să vezi un film pe care încă nu-l avem, trimite-ne un request din contul tău şi încercăm să-l aducem. Şi nu uita: după ce vezi filmele pe Muvix.ro poţi să dormi liniştit, pentru că nu vei avea probleme cu legea!”

Dacă sunteţi curioşi puteţi să vă deschideţi cont imediat (e gratuit) şi să vedeţi filmul Filantropica, pus acum la bătaie gratuit în limita unui număr (virtual) de “locuri”.

Sponsor e Microsoft pentru acest film românesc, fapt explicabil prin implicarea Microsoft în proiect (de fapt, atenţie, filmele se pot vedea doar dacă aveţi Silverlight instalat – replica Microsoft la flash-ul Adobe).

Puteţi mări pe tot ecranul şi calitatea e acceptabilă. Probabil la unele filme e mai bună, sper, decât la Filantropica.

imagine

Pentru moment cantitatea de filme nu este prea impresionantă, dar depinde de noi, sunt sigur, dacă vor fi mai multe sau nu. Un succes în această fază va menţine proiectul pe picioare şi îi va permite să îşi crească baza de date de filme. După cum vedeţi, genurile acoperite sunt multe (lipseşte categoria Animaţii)… mai rămâne să găsim şi multe filme per categorie.

imagine

Sunt sigur că vă interesează preţurile. Ele sunt undeva între 1 şi 3 euro (adică între 4 şi 12 lei). Evident, preţul nu se compară cu cel din cinematograf, nici cu cel de la închirierea video/dvd.

Pe de altă parte nici calitatea vizionării nu se compară. Drept urmare după mine preţurile sunt potrivite. Cele mai scumpe acum sunt Bruno şi Spread la 2,97 euro. Cele mai ieftine sunt la 1,19 euro.

imagine

Cum se face plata? Citez: “Pentru a vedea filme (cu excepţia celor sponsorizate) trebuie să-ţi alimentezi contul. Ai la dispoziţie atât varianta de plată prin SMS, cât şi posibilitatea de a plăti cu cardul. Valoarea SMS-ului este fixă şi este de 10 EUR, în timp ce pe card poţi alimenta contul cu ce sumă doreşti pornind de la 5 EUR.

La vizionarea fiecărui nou titlu se va scădea din contul tău valoarea afişată pe site pentru respectiva peliculă. Din momentul primei porniri a unui film, ai la dispoziţie 24 de ore în care îl poţi vedea de câte ori doreşti, fără a fi taxat decât prima dată.”

În fine, dacă vă puneţi problema titrărilor citez iarăşi: “Pe Muvix.ro toate filmele străine au subtitrare în limba română. Aceasta va porni automat, fără să fie nevoie ca tu să faci vreo setare. O să ai şi producţii dublate în limba română.”

Succes acestui proiect minunat, o metodă corectă de luptă împotriva pirateriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *