Elevii claselor a XII-a sunt in febra pregatirilor pentru examene. Printr-o ordonanta de urgenta adoptata de Guvern la sfarsitul lunii septembrie, calendarul examenelor de Bacalaureat a fost modificat.

Inscrierile se fac in aceasta luna

Conform noilor reglementari anuntate duminica de Emil Boc, noul ministru interimar al Educatiei, pentru prima data, elevii vor sustine o parte dintre probele de BAC in timpul anului scolar. Va fi o programa scolara mai aerisita, centrata pe competente si nu pe informatii.

Inscrierile pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2009-2010 se fac in aceasta luna, mai exact in perioada 14 – 18 decembrie. Elevii trebuie sa se prezinte la secretariatul liceului unde vor completa o fisa tip informatizata, in baza careia vor putea sustine examenele.

Probele orale incep pe 15 februarie

Elevii vor sustine probele orale incepand din luna februarie. Astfel, la data de 15 februarie vor da examenul oral la limba si literatura romana (proba A). Doua zile mai tarziu, adica intre 17 si 19 februarie, este programat examenul de evaluare orala la limba materna (proba B). In perioada 19 – 29 aprilie elevii vor fi testati la informatica, iar in perioada 31 mai – 4 iunie, la limba straina.

La finalul probelor orale, elevii nu vor primi note, si nici calificative. Ei vor obtine un certificat pe care va fi mentionat – utilizator mediu, avansat sau experimentat. Elevii care detin deja certificate de competente lingvistice si digitale vor sustine doar probele scrise, nu si pe cele orale.

Probele scrise, la sfarsitul anului scolar.

Imediat dupa incheierea anului scolar 2009-2010, elevii care au absolvit clasa a XII-a vor sustine examenele scrise.

Prima proba scrisa la limba si literatura romana va avea loc in 28 iunie 2010, iar cea la limba si literatura materna, in 29 iunie. In data de 30 iunie, elevii vor da proba obligatorie a profilului. Pe 2 iulie, candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii.

In data de 4 iulie vor fi afisate rezultatele la Bacalaureat, iar in perioada 6-7 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor. Afisarea rezultatelor finale este programata pentru ziua de 8 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *