Este timpul verii, al slapilor si al sandalelor, deci ai nevoie si de unghii frumoase la degetele de la picioare.

Daca temperatura este pregatita pentru a putea iesi la plaja, la bronzat, atunci a venit si timpul sa te gandesti la costumul de baie… dar inainte de asta… esti pregatita din cap pana in picioare?

Degetele tale de la picioare au nevoie de ceva atentie din partea ta, caci vor fi in centrul atentie. Sugeram pentru a atrage privirile, o pedichiura perfecta si chiar un mic inel, care sa poposeasca discret pe unul dintre degetele de la picioare sau o un lant de picior, pe una dintre glezne… 🙂

Iata cei 5 pasi pentru a realiza o pedichiura perfecta si pentru a avea niste picioare seducatoare:

Pasul 1: baia calda.

Incepe prin a-ti inmuia picioarele intr-un vas cu apa calduta, in care ai pus cativa stopi de ulei esential, sapun lichid si un pumn de flori de leventica sau musetel. Tine-ti picioarele la inmuiat cel putin 10 minute. Apoi, rand pe rand, scoate cate un picior, tamponeaza-l cu prosopul si foloseste o piatra ponce pentru a indeparta pielea tare de pe calcaie si eventualele bataturi. Ca si un sfat in plus, pentru calcaie roz, de bebelus, foloseste un scrub pentru picioare, cu piatra ponce si ulei de leventica.

Pasul 2: hidratarea.

Aplica pe picioare un produs
de gomaj si apoi treci la indepartarea stratului de piele moarta de la suprafata piciorului, pentru a lasa loc unui strat proaspat de piele. Pentru ca aceasta piele sa se mentina frumoasa si sanatoasa, aplicati imediat dupa gomaj o crema puternic hidratanta, special conceputa pentru picioare si coate, pentru ca previne ingrosarea pielii. Aplica un strat gros de crema si apoi pune-ti o pereche de sosete subtiri de bumbac. E de preferinta sa stai asa peste noapte. Dimineata picioarele tale vor fi moi, roz si frumoase.

Pasul 3: taie-ti unghiile.

Pasul urmator este acela de a acorda acum atentie unghiilor de la picioare. Pentru ca este vara, acum iti permiti sa ai putin mai lungi unghiile de la picioare, chiar daca obisnuiesti sa le dai numai cu lac transparent. Taie unghiile drept, pentru a evita infectiile. Pentru a te asigura ca nu se incarneaza colturile, ele trebuiesc rotunjite cu o pila si in nici un caz taiate brutal cu forfecuta sau smulse cu clestisorul. Altfel, riscati infectii serioase.

Pasul 4: hidratarea si stralucire.

Dupa taierea unghiilor se trece la nivelarea suprafatei unghiei cu o pila pentru a le da stralucire. Nu uita nici de cuticule, caci nu doar cele de la maini trebuiesc ingrijite, dar si cele de la picioare merita atentie, chiar mai multa atentie pentru ca se ingroasa mult mai repede. Foloseste o crema pentru cuticule si apoi impinge-le spre baza unghiei, folosind un betisor de lemn.

Pasul 5: aplicarea lacului de unghii.

Dupa ce unghiile sunt taiate si cuticulele indepartate, este momentul aplicarii lacului de unghii. Pentru vara iti propunem sa folosesti culori vii, de exemplu un rosu puternic sau un lila sau roz vibrant. Daca doresti un look business, pedichiura french este cea mai indicata, chiar si pentru vara. Poti folosi si culori inchise la culoare, asortate cu costumul de plaja sau costumatia de strada. Prima data se aplica un strat subtire de oja, caci daca aplici mai multa oja, cu atat aceasta se va usca mai greu si ai sansele sa iti strici pedichiura mai usor. Dupa ce aplici doua straturi subtiri de oja, finiseaza pedichiura cu un strat de oja transparenta. Acesta va da nu numai stralucire de cristal ojei, dar ii va prelungi si rezistenta pe unghii.

Alte sfaturi utile:

• pentru exfolierea calcaielor poti folosi un amestec din lapte, bicarbonat si sare
• nu te culca sau nu te incalta pana cand unghiile nu s-au uscat de tot
• nu iti pili unghiile prea adanc
• lacul de unghii sidefat evidentiaza pielea bronzata
• foloseste mereu crema pentru picioare ca sa le hidratezi si sa ai picioare cu piele moale ca de bebelus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *