Ce stim despre magie, magi, vraji, clarviziune, tarot, numerologie si altele de acest gen, tot ce tine de puterea umana si de astrologie, puterea subconstientului?
Magia si vraja sunt jocuri ale mintii noastre? Sunt procedee sau ritualuri de hipnotizare a constientului nostru?

Iata cateva pareri ale unor pasionati de studierea acestor “fenomene”:
„Nu stiu daca magia exista, ar fi o solutie prea simpla la intrebarile zilnice, dar cum eu sunt un visator imi place sa ma gandesc la magie ca la o fiinta pe cale de disparitie ce se ascunde departe de ochii oamenilor. V-ati gandit vreodata ca poate oamenii sunt atat de rai incat nu merita sa aiba parte de magie? Majoritatea oamenilor ar folosi magia in scopuri necurate, care ar duce la propriul castig. De aceea tot ce pot deduce este ca magia este o putere pe care o pot avea numai cei cu sufletul pur, nu neaparat religiosi fiindca magia nu are legatura cu religia.”, spune Night Elf.
Iata si o alta descriere, care se semneaza cu Helix: „Magia este folosirea unor proprietati ale universului care nu sunt explicabile de teoria stiintifica dominanta/acceptata la un moment dat.
Sigur practicantul poate va da o explicatie absurda, dar magia e reala si mai important, functioneaza.
Adica folosirea electricitatii in antichitate era magie adevarata.
Hipnoza,starile de transa – magie adevarata.
Medicina alternativa (ierburi ,etc…) – magie adevarata.
Primele experimente de chimie,fizica,etc.. – magie adevarata.
Toate au fost magie la un moment dat cu toate ca acum poate sunt considerate stiinta. Deci…”

Dictionarul ne da urmatoarele explicatii:
Magie = totalitatea procedeelor, formelor, gesturilor etc. prin care ar putea fi invocate anumite forte supranaturale spre a produce miracole; practica acestor procedee, formule etc.; putere inrezistivila de atractie, de fascinare, farmec etc.
Vraja = actiunea de a vraji si rezultatul ei; transformare miralculoasa a lucrurilor; mijloace magice intrebuintate pentru aceasta.

Un mag este cel care pracita magia, dar in primul rand, un om religios – Cu frica lui Dumnezeu. Totodata este posesorul puterii de a transforma substanta si timpul dupa propria vointa, pe calea magiei inalte, care cuprinde, printre altele, spiritismul, alchimia hipnotismul, telepatia si vrajitoria propriu-zisa. Printre ideile de baza ale magilor se numara faptul ca materia e vie, se poate intra in comunicare cu ea, sufletul e nemuritor, reincarnarea e o realitate, iar Binele si Raul sunt aspecte ale aceleiasi Lumi, calitati ale ei, care emana putere. Magul nu trebuie decat sa stie cum sa se foloseasca de aceasta putere. Stiinta magiei nu e divulgata decat celor care au “har” .

In concluzie, ce este de fapt? Cum reuseste acest om sa pacaleasca oamenii?.. Sunt niste “farsori” sau noi
sunt cei care “dorim” sa fim pacaliti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *