Vreti o manichiura impecabila? Uneori este greu ca o manichiura cu unghii naturale
sa fie perfecta caci de multe ori, datorita micilor incidente casnice unghiile se pot rupe sau exfolia.

O solutie pentru cele care vor unghii perfecte este alegerea unghiilor artificiale. Acestea se aplica doar in saloane specializate, caci manichiuristele inainte de a trece la aplicarea tipului de unghie ales trebuie sa pregateasca unghiile dumneavoastra pentru a se crea aderanta necesara. Astfel unghia naturala se pileste cu pile speciale, se lustruieste si se da cu un adeziv special si numai dupa aceea se trece la crearea genului de unghie ales. Toate aceste operatii pot necesita pana la 4 ore de lucru din partea manuchiristei, deci nu este un procedeu simplu, dar in final veti fi foarte multumite de rezultat, deci timpul consumat va fi rasplatit din plin.

Exista 3 tipuri de unghii false: unghii de plastic, unghii din gel si unghii din portelan.

Unghiile din plastic
Acestea sunt si cele mai raspandite, dar si cele mai putin recomandabile deoarece rezistenta lor este scazuta, in jur de 2 saptamani. Ca mod de aplicare acesta este foarte simplu, prin atasarea unghiei de plastic deasupra celei naturale, fara nici un alt adaos.

Unghiile de gel
Aceste unghii sunt din portelan dentar sub forma de capsule de gel si se care se aplica prin lipire de la jumatatea unghiei naturale. Apoi se pileste bine pana nu se mai observa nici o denivelare intre unghia naturala si cea artificiala, dupa care se aplica un strat de gel. Sunt mai rezistente ca unghiile de plastic, dar totul depinde de modul de protectie pe care i le acorzi.

Unghiile de portelan
Compozitia portelanului este una speciala. Inainte de aplicarea unghiilor din portelan trebuie pus un suport special peste unghia naturala, apoi se adauga portelanul si se construieste astfel o unghie in continuare celei naturale, lungimea acesteia ramanand la alegerea fiecareia. Acest gen de manichiura este cel mai rezistent, putand rezista si pana la 3 luni de zile.

Ingrijirea si conditii de intretinere a unghiilor false

Cand purtati unghii false trebuie sa si aveti grija de ele prin protectia lor.
Daca aveti lucrari casnice de facut este indicat sa folositi manusi de menaj.
De asemenea, este recomandata aplicarea unui lac protector inainte de aplicarea ojei.
Oricare dintre unghiile artificiale le vei alege, de gel, de portelan sau de plastic, nu uita, este importanta ingrijirea in special pentru a se evita consecintele defavorabile care vor putea fi determinate de acestea, cum ar fi deteriorarea unghiei naturale.
Trebuie periodic sa mergi la salon pentru a evita caderea unghiei false, acest lucru intamplandu-se deoarece lipiciul unghiei se slabeste si astfel unghia artificiala cade de pe cea naturala.
Un alt motiv de a merge la programarile de ingrijire este pentru a evita subtierea unghiei naturale si totodata pentru a evita decolorarea acesteia, caci daca pe sub unghiile false se va infiltra apa, datorita umezelii, unghia naturala este in pericol sa se infecteze cu o ciuperca care va deteriora unghia foarte urat.

Astfel manichiura artificiala are avantaje dar si dezavantaje, iar daca sunteti dispuse sa acordati timp pentru ingrijirea unghiilor puteti avea unghiile frumoase pe care vi le doriti.

Pentru ca acum stiti avantajele si dezavantajele, in cazul in care ai optat pentru varianta unghiilor false poti si beneficia din plin, transformandu-ti unghiile in adevarate bijuterii de ocazii speciale. Poti opta pentru aplicarea unui decor de unghii. Poti alege aplicarea de strasuri, paiete, cristale Swarovski sau decorurile adezive.

Cand doresti sa renunti la unghiile false, nu incearcati sa le dezlipiti singure, ci duceti-va la salon, caci acolo exista substante speciale care vor avea grija ca desprinderea de unghia dumneavoastra sa nu se faca cu urmari.

Costuri aproximative unghii false

Aplicarea unghiilor false costa in medie 100 – 150 RON. Intretinerea acestora se face la 2 – 3 saptamani si costa 50 – 65 RON. Daca facem o comparatie cu un serviciu de manichiura, care costa in medie 20-35 RON, si care trebuie facut saptamanal, dintr-un calcul simplu reiese ca unghiile fase nu sunt chiar atat de costisitoare.

Sursa: FashionLife.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *