Povestea clitorisului si a vaginului

Am dat peste un articol remarcabil pe Kudika si am zis ca nu pot sa nu-l impartasesc si voua, se vorbeste despre clitorism, vagin, penis, orgasm si alte alea intime. Se duce de ceva vreme incoace o lupta crancena: care e mai cu mot: clitorisul sau vaginul?

Care iti daruieste orgasmul? Care se excita mai usor? Unde trebuie sa te atinga mai intai barbatul? Sau mai bine spus, unde nu?

Cumva, din pricina tuturor acestor intrebari, clitorisul si vaginul au devenit (fara voie) adversari. In consecinta noi
ne asumam sarcina de “mythbusters” si va prezentam….

Sa incepem cu inceputul. Care e clitorisul? Da, stiu, multe veti casca, insa am primit prea multe intrebari legate de acest organ, iar spre dezamagirea mea am realizat ca multe femei habar n-au unde este situat si cum arata.

Asadar… daca stii unde e vaginul (si presupun ca ai aflat pana acum) incearca sa privesti mai sus de el, fix pe centru. Ai sa observi un “mini-penis” fix intre picioarele tale. Felicitari! Ai facut cunostinta cu clitorisul. Nu intamplator l-am botezat “mini-penis”… pe vremea cand mama ta isi facea teste de sarcina (ori in cel mai bun caz se ruga sa-i vina ciclul), organul care astazi a devenit clitoris avea potential sa devina penis. Altfel spus, in prima parte a vietii intrauterine, penisul si clitorisul se dezvolta la fel.

Mai apoi, unul continua sa creasca precum Fat Frumos, iar celelalt ramane pitic. Structura ambelor este insa in continuare foarte asemanatoare. Acum, daca ai citit cate ceva despre penis, ai aflat ca e un soi de burete care se face mare si tare atunci cand este inundat de sange. La fel face si clitorisul, motiv pentru care unele femei se plang ca atingerea acestuia in momentul in care este foarte excitata devine dureroasa.

Asa ca in timpul unei hataneli de buna calitate, barbatul nu este singurul caruia i se scoala… simturile.

In coltul din stanga vi-l prezetam pe vanjosul… vagin!

Despre vagin nu va voi da prea multe detalii privind localizarea sa tocmai pentru ca (sper eu) v-ati lamurit pe unde se afla. Ceea ce este bine si util de stiut este ca vaginul are in structura sa un strat muscular care poate fi “lucrat” – cu cat mai tonifiat, cu atat mai placut. Pentru vagin, exercitiile ideale au fost imaginate de catre Kegel.

Punctul principal de atractie in interiorul vaginului este faimosul “G-spot” denumit astfel dupa norocosul care l-a gasit prima oara – doctorul Ernest Grafenberg. Punctul G se gaseste la 5 cm de intrarea in vagin, pe peretele anterior. Este descris ca avand marimea unui bob de fasole si o textura mai rugoasa decat restul suprafetei din jur. Odata stimulat se pare ca ar provoca orgasmul – departe de adevar aceasta afirmatie. Punctul G este (vorba-ceea) o comoara din adancuri, insa nu iti garanteaza mult-doritul orgasm. E placut sa-l stimulezi, ba chiar s-ar putea sa-ti aduca orgasmul o data, de doua ori, dar in niciun caz nu este un soi de buton magic pe care apesi si gata!

In clitorisuri sa ne batem si in vagine sa ne intrecem! Pana una alta am ajuns la concluzia ca niciunul dintre aceste organe nu iti garanteaza orgasmul. Ambele provoaca in majoritatea situatiilor senzatii placute la atingere, insa niciunul nu se ridica mai presus de celalalt. Pe de alta parte, statisticile arata ca aproximativ 70% dintre femei au orgasm clitoridian. In apararea vaginului sta drept paznic de seama un studiu publicat in Journal of sexual Medicine ce sustine ca femeile care nu au punct G nu pot avea orgasm.

Clitorisul contraataca prin intermediul maretului Freud, care sustine ca nu se poate ajunge la orgasm vaginal fara a-l exersa pe cel clitoridian mai intai. Insa tot Freud ridica in slavi orgasmul vaginal considerandu-l un nivel superior al adversarului sau.

Bomboana de pe coliva vine abia acum. Se pare ca orgasmul vaginal nu poate exista fara cel clitoridian sau invers. Altfel spus, cei doi nu sunt adversari ci se ajuta reciproc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *