Libertatea

La ora 20:18 un cutremur de pământ cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea, fiind resimţit la Bucureşti cu magnitudinea de 3-4 grade. Intensitatea acestuia nu a fost foarte mare, dar a reuşit să bage spaima în cetăţenii care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor.

Ora 20:20 Seismul s-a resimţit în Bucureşti aproximativ 20 de secunde şi a dat sentimentul că a fost atât pe verticală cât şi pe orizontală.

ora 20:27 Reţelele de telefonie sunt supraîncărcate. Foarte greu se poate lua legătura cu cei dragi sau cu autorităţile.

ora 20:30 De 10 minute libertatea.ro încearcă să ia legătura cu institutul de măsurarea a seimelor de pe platforma Măgurele, dar este imposibil de stabilit o legătură telefonică.

ora 20:35 Un reprezentant de la Institutul National de Fizică a Pământului., în direct la Realitatea TV), a dat primele detalii preliminare: “Cutremurul a fost de 5.3 grade pe scara Richter şi a avut loc la o adâncime de 120 de kilometri în zona Vrancea. Pe tabelele noastre s-a simţit cu aproximativ 5 grade pe scara Mercali. Estimăm că în Bucureşti a avut 3-4 grade pe scara Mercalli. Amplitudinea maximă a fost de trei minute, dar asta nu este un criteriu”

ora 20:38 Directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu (în direct la Realitatea TV): “Care-i problema? A fost doar un cutremur. Cutremurul a fost de adâncime şi acest timp de seism nu este urmat de replici”

ora 20:42 Specialiştii spun că seismele vrâncene adânci nu dau replici.

ora 21:08 Directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu (în direct la Antena 3): “Lumea să stea liniştită. Am avut sute de astfel de cutremure în ultima sută de ani.”

ora 21:23 Cutremurul a început la ora 20.18.48 şi s-a încheiat la ora 20.23.16 şi există confirmarea că s-a resimţit în Republica Moldova şi nordul Bulgariei.


HotNews

Un cutremur a avut loc in aceasta seara in jurul orei 20.20 in Vrancea, fiind resimtit si la Bucuresti. Liniile telefonice par sa fi cazut in mai multe zone. Nu exista deocamdata informatii despre eventuale victime sau pagube materiale.
Update1: Potrivit primelor informatii neoficiale difuzate de televiziunile de stiri, seismul ar fi avut 3.7 grade pe scara Richter.
Update2: Unele surse sustin ca cutremurul ar fi avut 5.3 grade pe scara Richter.
Update3: Institutul Roman de Seismologie Aplicata sustine ca seismul a avut 4.7 grade
Update4: U.S. Geological Survey Earthquake Hazards Program a precizat ca seismul a avut 5.3 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 20:18:48.

Cutremurul s-a produs la o adancime de 120 de km, a declarat pentru Realitatea TV un reprezentant de la Institutul National de Fizica a Pamantului. In Bucuresti, seismul a avut 4 grade pe scara Mercali.

“Cutremurul este unul obisnuit, nu este nimic anormal”, a declarat si Gheorge Marmureanu, directorul Institutului de Fizica a Pamåntului.


MEDIAFAX

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seară, în jurul orei 20.25, în zona Vrancea, fiind resimţit la Bucureşti cu magnitudinea de 3-4 grade pe scara Richter.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la adâncimea de 120 de kilometri în zona Vrancea, unde intensitatea pe scara Mercalli a fost în jur de 5 grade, iar în Bucureşti a fost resimţit cu intensitatea de 3-4 grade pe scara Mercalli.

Amplitudinea maximă înregistrată pe seismogramă a fost de aproximativ trei minute.

Specialiştii spun că seismele vrâncene adânci nu dau replici.

Ultimul cutremur a avut loc în 2 martie, în zona Focşani, atunci seismul având o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter şi intensitatea II pe scara Mercalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *