Parfumurile au devenit o parte estentiala a vietii cotidiene. Au fost utilizate prima data in Egipt, dar astazi sunt folosite in intreaga lume din diverse motive.

Parfumurile au o larga varietate de concentratii, arome, recipiente si preturi. Ele sunt de obiciei o solutie din uleiuri aromatice si un solvent, precum alcoolul etilic. Sunt combinate in proportii diferite, pentru a crea diferite intensitati ale aromei. Cele mai larg folosite parfumuri contin 2-5% ulei aromatic. Aceste uleiuri sunt extrase dintr-o varietate de surse naturale si sintetice si sunt folosite pentru a crea mai multe tipuri de mirseme.

Sunt create prin combinarea diferitor uleiuri, arome florale, orientale, lemnoase sau proaspete. Marci renumite de parfumuri se pot cumpara oriunde, de exemplu YSL, Estee Lauder, Dolce & Gabbana, Chanel, Calvin Klein, Christian Dior, Hugo Boss, Ralph Lauren, Roberto Cavalli, Salvador Dali, Stella McCartney, Victoria Secret si multe altele. Toate acestea se pot gasi in recipiente si ambalaje rafinate.

Exista multe tipuri de parfumuri: pentru corp, baie, masina, casa, birou etc. Toate acestea au diferite niveluri de concentratie ale uleilor aromatice. Parfumurile sunt atat de comune incat le folosim zilnic, fara sa ne gandim mai bine la ele. Parfumurile ne pot imbunatati dispozitia si ne fac sa ne simtim bine. Modul in care mirosim are un impact asupra oamenilor din jur si asupra modului in care ei ne trateaza. Daca personalitatea vie este completata de o aroma placuta, acesta poate schimba nu numai modul vostru de viata ci si a celor din jur.

Parfumurile au o mare putere de a influenta emotiile. Uleiurile aromate pot declansa emotii ca dragoste, ura, pasiune, activitate, foame etc. Ne pot aminti de lucruri fericite sau triste din trecut. Ar trebui sa purtati parfumuri care va fac sa va simtiti bine si proaspeti.

Pentru a alage un parfum care vi se potriveste, ganditi-va la o aroma care va place. Ar trebui sa alegeti parfumuri diferite pentru tinute formale si pentru cele pe care le purtati zi de zi. Cele din urma pot sa aiba o aroma mai ‘sporty’, iar cele ocazionale, una mai ‘sofisticata’. Puteti avea parfumuri diferite pentru ocazii diferite.

Tineti minte ca parfumurile altor persoane care va plac nu o sa aiba intrun mod necesar un miros placut pe voi. Un anumit parfum miroase altfel pe diferite persoane, deci cand va alegeti parfumul, incercati-l pe pielea voastra, si lasati-l acolo pentru o zi, pentru a afla daca chiar va place.

Astazi, toti pot fi identificati prin tipul parfumul pe care il poarta. Deoarece se pot gasi parfumuri de toate aromele si preturile, toti isi pot cumpara unul si pot transmite un mesaj lumii purtandu-l. Oamenii va judeca dupa aroma parfumului tau, deci este important sa alegeti una care sa vi se potriveasca. Majoritatea celebritatilor au propriile marci de parfumuri.

Dupa ce ati ales o aroma, nu o schimbati prea des. Mirosul ajuta la asocierea persoanelor cu mireasma lor. Daca folositi un singur parfum, oamenii vor sti ca ati ajuns si vor stii in ce dispozitie sunteti fara a se uita la voi.

Parfumurile pot fi un dar excelent, in special pentru femei. Cand nu mai aveti idei de cadouri pentru o persoana, fie ea tanara sau mai in varsta, parfumurile sunt cea mai buna alegere. Ele vor incanta orice persoana, indiferent de ocazie.

Insa, tineti minte ca alegerea aromei pentru o alta persoana nu este un lucru foarte usor. Ganditi-va la aromele care ii plac anumitei persoane, si incercati sa cumparati un parfum cu o aroma asemanatoare. Haideti odata, alegeti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *