Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti e sa dati jos pansamentul de pe tatuaj, dupa aproximativ o ora. Noul tatuaj este inca o rana si trebuie sa respire ca sa se vindece.

Spalati tatuajul cu ajutorul unui sapun antibacterial, avand grija sa nu ramana sange, deoarece acesta poate sa incrusteze. Nu frecati tatuajul cu stofa in perioada de vindecare. Tamponati tatuajul cu stofa moale sau lasati-l sa se usuce singur. Puneti un pic de unugent peste tatuaj. Folositi doar atat incat sa straluceasca, si masati-l bine in piele. Stergeti unugentul in exces cu ajutorul unui batiste de hartie. Apoi trebuie doar sa o tineti suficient de umeda, incat sa nu se incrusteze. Nu trebuie sa aplicati un pansament nou.

Ar trebui sa aplicati unugent ori de cate ori simtiti ca tatuajul este uscat sau tare. In mod normal, este de ajuns de 5 ori pe zi, in primele 3-4 zile. Nu folositi lotiuni care contin coloranti, aromatizante sau sclipici pana nu se vindeca complet tatuajul.

Daca nu tintei tatuajul umed, se poate forma o crusta groasa peste acesta, care ar putea crapa cand va miscati. Cand se formeaza aceasta crusta, cerneala din ea se vindeca incet, patrunzand in piele. Cand tatuajul este tinut umed, crusta nu se poate forma si se formeaza doar o membrana subtire, care protejeaza tatuajul in timp ce acesta se vindeca. Nu juliti tatuajul, deoarece veti scoate cerneala. Este normal sa vedeti bucati mici de piele colorata cazand de pe tatuaj in timpul procesului de vindecare.

Trebuie sa pastrati tatuajul curat, dar dusurile lungi trebuie evitate timp de 2 saptamani. Expunerea indelungata a tatuajului la apa poate inmuia crusta formata; de asemenea, apa se poate scurge in tesutul moale si poate cauza cerneala sa se scurga.

Incercati sa nu scarpinati tatuajul, desi veti simti o mancarime. O buna metoda pentru a inceta mancarimea este sa pulverizati putin alcool sanitar pe ea.

Soarele nu face bine tatuajului, chiar daca il aveti de mai mult timp. Asteptati pana se vindeca de tot inainte sa il expuneti la razele solare, si puneti ulei de plaja de buna calitate pe el. Nu puneti ulei de plaja pe tatuaj in timp ce acesta este in procesul de vindeare. Tatuajul este sub piele, si pielea de deasupra lui se va bronza. Daca va bronzati prea tare, culorile nu vor parea la fel de intense precum au fost inainte. In timp, prea mult soare va cauza decolorarea tatuajului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *