‘Nu ai noroc’. Asta mi-a spus vanzatorul cand nu a gasit pantoful de marimea mea. Nu m-am gandit la acest lucru pana am ramas fara benzina. Cateva minute mai tarziu, un politist m-a oprit sa ma ajute si a observat ca mi-au expirat tablitele de inmatriculare. Era deci adevarat. Am ramas fara noroc.

Deoarece nu stiam unde sa gasesc noroc, am decis sa fac tot ce era posibil sa evit ghinionul. Unii oameni bat in lemn dupa ce vorbesc despre ceva ce nu vor sa se intample. Asta nu o sa o mai fac. Dupa ce varsa sarea, unii oameni arunca un pic din ea peste umarul stang. Pe asta am s-o incerc, dar cred ca ar ajuta si daca mi-as cere scuze pentru sarea varsata. In plus, nu o sa mai merg pe sub scari si am sa evit pisicile negre. Sa speram ca si pisica vecinului are sa ma evite.

Din pacate, nu este o reteta pentru a face noroc – nu exista vreo lichioare a vrajitoarelor, pe care sa o poti cumpara de la farmacii; dar cand norocul bate la usa, am sa il iau, chiar daca nu bate la usa mea. Imi voi asuma riscuri, indiferent unde ma vor duce; si pentru ca sunt importanti oamenii pe care ii cunosti, voi iesi sa cunosc mai multi oameni.

Poate ar ajuta daca m-as gandi la lucrurile minunate pe care le am in viata. Poate voi avea mai mult noroc cu ajutorul legii atractiei. Poate ar trebui sa incerc din rasputeri sa gandesc mai pozitiv. Dar n-am sa fac asta. Voi gandi ca oglinda mea nu este sparta, doar crapata.

Mi-as dori sa fiu unul dintre acei oameni care nu cred in sanse. Ei cred ca tot ce primesti in viata este cu ajutorul educatiei si a muncii din rasputeri, prin determinare si sacrificii. Suna bine, dar atunci ei cum explica castigul la loterie?

Daca chiar exista norocul si eu nu il mai am, sunt si mai norocos pentru ca stiu acest lucru? Voi deveni mai descurajat? Poate norocul este ca benzina si uneori ramai fara el. Sunt confuz, dar nu suficient de confuz ca sa nu pot privi partea buna a lucrurilor. Faptul ca nu mai intreb nimic despre aceasta tema dovedeste un lucru – sunteti norocosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *